Yeni Opel Astra için sürpriz bir model daha tanıtıldı. 2021 Opel Astra Sports Tourer adıyla tanıtılan yeni model, standart HB modeline göre daha uzun ve sınıfının en şık tasarımlarından birini beraberinde getiriyor. Daha geniş iç mekan ve daha yenilikçi detaylarıyla kendini gösteren serinin motor seçenekleri de oldukça tanıdık.

Tüm bu detaylar için dilerseniz araca daha yakından bakalım. Hem tasarımı hem de teknik özellikleri bir değerlendirelim.

2021 Opel Astra Sports Tourer Tasarım ve Teknik Detaylar

Yeni model, ön kısımda farklı bir tasarım sunmuyor. Yeni nesil Opel Astra tasarımı ön kısımda korunmuş. Yeni Vizör tasarım yapısı ve yeni far grupları 2021 Opel Astra Sports Tourer modelinde de olduğu gibi yerini koruyor.

Arka kısım ise standart Astra modeline göre biraz daha uzun. SW modellerini andıran daha doğrusu aracı bu yapıya taşıyan bir tasarım var desek yeridir.

İç tasarıma baktığımızda da yeni Astra’nın iç tasarımının olduğu gibi yansıtıldığını anlıyoruz. Geniş tek ekran yapısı, yeni kontrol butonları ve orta konsol üzerinde yer alan yeni vites kontrolleri, yeni nesil Astra serisinde olan detaylar.

2021 Opel Astra Sports Tourer Motor Özellikleri

Bu tasarım yapısıyla beraber yeni serinin motor özellikleri için de ana modelde gördüğümüz detayları gördüğümüzü belirtebiliriz. Seride temelde 1.2 litrelik 3 silindir benzinli motor yer almakta. Standart giriş versiyonda 110 beygir güç ve 205 Nm tork değeri bulunuyor.

Aynı motor için 130 beygirlik güç sunan ve 230 Nm tork değerinin olduğu bir ikinci versiyon da var. Eğer daha iyi bir tercih yapmak isterseniz hibrit seçeneği de olacak. 1.6 litre turbolu hibrit motorda, 180 beygir güç sunulacak ve 360 Nm tork gibi iddialı bir tork değeri olacak.

Unutmadan bir de dizel seçenek olduğunu ekleyelim. 1.5 litre 4 silindir 128 beygir gücünde bir de dizel motor seçeneği var.

Bu özelliklerle 2021 Opel Astra Sports Tourer, 2022’de satışta olacak. Aracın satış fiyatı net değil. Ama temel Astra modeliyle yakın olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version