2021 Peugeot 308, Peugeot tasarım dili dönüşümü için çok güzel bir örnek. Aslan Dişi mottosundan gelen tasarımdan daha önce de defalarca söz ettik. Bu tasarım yapısıyla beraber araçlar çok daha iddialı bir görünüme kavuşuyor. Zaten 2021 Peugeot 308 tasarımı iddialı mı deseniz evet iddialı derim. İşte sevilen bu tasarım diliyle gelmiş yeni aracın şimdi de yeni bir versiyonu var. O yeni versiyon 2021 Peugeot 308 SW olarak isimlendirilecek.

HB modellerine göre tabii ki daha uzun olacak olan araç, yeni bir tasarım diliyle değil de Aslan Dişi tasarımının revize haliyle gelecek.

2021 Peugeot 308 SW Çok Daha Uzun

Tabii ki sınıfı gereğince aracın daha uzun tutulduğunu söyleyerek başlamak lazım. Bu model HB modeline göre ebatlar konusunda çok daha farklı. Yine alt yapı EMP2 ama bu sefer, 55 mm kadar daha uzun bir araç var.

Arka kısımdaki bu uzunluk, aracın tipinin bile biraz daha değişmesine neden olmuş. Tabii ki tavan boyu da uzayınca, tam bir SW serisi sunulmuş diyebiliriz. Aracın uzamasının sağladığı diğer avantaj ise aks mesafesinin de uzamış olması.

Arkada yer alan yolcular için çok iyi bir diz mesafesi sağlayacak olan uzatma karar ile beraber aracın aks mesafesi de 21 mm kadar uzamış oldu. Toplam uzunluğu 4.64 metre kadar olan 2021 Peugeot 308 SW, bagaj kapasitesi konusunda da çok daha iyi bir aralık sunuyor.

Dış kısımda oluşan değişiklikler iç kısımda yok. Hatchback modelinde nasıl bir iç tasarım varsa SW modelinde de aynı iç tasarım devam ediyor. iCockpit dizaynında değişen bir nokta yok.

Bu özelliklerinin yanında 2021 Peugeot 308 SW serisinin bir diğer avantajı ise motor seçenekleri. Bir kere araçta PHEV versiyonu var. İkinci olarak ise benzinli ve dizel seçenekler dikkat çekiyor.

PHEV şarj edilebilir versiyonda iki seçeneğiniz var. Hybrid 225 ve Hybrid 180 seçenekleri. 225 seçeneğinde 180 beygirlik güç var ve 180 seçeneğinde de 150 beygirlik bir güç var. Benzinli kısmında 1.2 litre 130 beygirlik PureTech motor devam ederken, dizel kısımda ise 1.5 litre BlueHGDi 130 beygirlik motor var.

Yıl sonuna kadar satışlarının kesin olarak başlayacağı söylenen serinin fiyatlarını ise şimdilik bilmiyoruz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version