2021 Renault Clio, pandemi etkisinde ve dolar kuru etkisinde fiyatı yükselen arabalardan biri oldu. Aslında araç gerçekten çok satılıyor ve canlı renkleriyle de dikkat çekiyor.

Fakat birkaç yıl öncesine kadar 60 – 70 bin TL bandında ulaşılabilen Clio modellerine erişmek, artık çok kolay değil. En son Şubat ayında fiyatlara şöyle bir göz atmış ve 150 bin TL barajının geçildiği konusunda bilgilerden konuşmuştuk. Mayıs fiyatlarıyla beraber bir zam geldi. Bu sefer gelen zam ise çok daha yüksek.

2021 Renault Clio Mayıs Fiyatları Nasıl? Zamlar ne Kadar Etkili Oldu?

Şimdi olaya iki seçenek üzerinden bakmak istiyorum. Birincisi giriş paketinde yaşanan değişim. Giriş paketinde daha birkaç ay önce yani Şubat’ta fiyatlar 155 bin TL’den başlıyordu.

Öyle çok düşük değil ama bu fiyatlar bile iyiymiş demek zorunda kalmaya başladık. 155 bin TL olan fiyat, bu zamlar sonrasında 171.900 TL oldu. Şimdi giriş modelinde böyle bir fark oluşmuş oldu ama asıl dikkat edilecek olan üst paket seçeneği.

Eğer en yüksek paket seçeneği de seçilecek olursa, bu durumda zam 60 bin TL’nin üzerinde olarak karşımıza çıkıyor. En yüksek paket seçeneği, yakın zamanda fiyatlarını konuştuğumuz Icon 1.0 TCe X-Tronic 90 bg modeli. Bu modelin fiyatı Şubat sonlarına doğru 211 bin TL olarak açıklanmıştı.

211 bin TL olan Şubat fiyatlarındaki son durum ise 278 bin TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada 60 binin üzerinde zam farkı demek oluyor.

Mayıs ayı itibariyle geçerli olan fiyatın, daha da yükselme ihtimali var mı derseniz evet var. Değişim ne boyutta olur bir daha zam ne zaman gelir bu belli değil. Şimdilik fiyatların bu kadar yükselmesi üzücü bir gelişme olarak görülebilir.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version