Microlino 2.0 ilk kez yüzünü 2016 yılında gösterdi. Araç duyurulduğu zaman, dinamikleri değiştirdi. Çünkü alışılmışın çok daha dışında bir araçtı. Önden açılan bir kapıya sahip olan ve kapsül şeklinde bir görüntüsü olan bu mini seri, özellikle şehir trafiğinde bir hayli iş görecek deniyordu.

Micro tarafından geliştirilen araç, o dönem konsept şeklindeydi ve bu tasarım kesin olarak sunulacak mı bilmiyorduk. Şimdi ise seri üretim versiyonu ya da diğer bir söylemle son üretim versiyonu karşımıza çıktı.

Microlino 2.0 Tasarımı ve Tüm Özellikleri

Seri üretim  versiyonu bizi şaşırttı. Açıkçası araçta çok daha fazla değişiklik yapılmasını bekliyorduk. Ama marka söylediğini yapmayı başarmış. Dört tekerlekli motosiklet modeli olarak anılabilecek olan Microlino 2.0, tam bir kapsül tasarımıyla beraber geliyor. Yine kapı tek ve ön kısımdan açılıyor.

Fakat seri üretim versiyonunda kapı için ek bir kol kullanmak yerine bir düğme kullanmışlar. Bu düğmeye basıldığı zaman kapı açılıyor ve araca biniyorsunuz.

Onun dışında hem yan aynalara eklenmiş olan farları hem de önde LED ek ışıklandırmaları görüyoruz. Güvenli sürüş için zaten bunlar şart olan değişiklikler.

Bu küçük aracın iç kısmında ise iki kişilik bir alan olduğunu görüyoruz. Mini dokunmatik panel ve direksiyon kısmında yer alan dijital gösterge paneli ile araç gerçekten çok şirin duruyor.

Microlino 2.0 Motor Özellikleri

Motor özellikleri kısmında ise tabii ki öyle çok dikkat çekici bir güç yok. Ama şu var ki araç yine sürücüleri memnun edecek bir yapıyla geliyor.

25 beygir maksimum güce çıkabilen elektrikli motor 118 Nm tork gibi iddialı denecek bir tork değeriyle geliyor. Maksimum 90 km hızla giden aracın 50 km hızlanma süresi ise 5 saniye olarak açıklandı.

Yani şehir içi için oldukça yeterli bir araç. Paket seçeneklerine göre 95 km, 175 km ve 230 km menzil değerleri de sunan Microlino 2.0, 12.500 Euro başlangıç fiyatı ile satılacak.

Trafik sorununu çözmek için önemli bir yardımcı olacağını düşündüğümüz mini modelin şimdilik yılda sadece 7500 adet üretilmesi bekleniyor. Bir gün ülkemizde de satılır mı bilemiyorum.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version