2021 Renault Kangoo, radikal tasarım değişiklikleri ve yeni teknolojileriyle beraber sonunda tanıtıma çıktı. Merakla beklediğimiz araç için açıklanan detaylar sevindirici çünkü beklenen tüm değişikliklere adım atılmış gibi duruyor.

Hafif ticari araç sınıfında olan ve fiyat konusunda rekabet edecek bir model olarak değerlendirilen yeni serinin özelliklerine ve ilk detaylarına geçelim.

2021 Renault Kangoo Tasarım Değişiklikleri ve Özellikleri

Yeni seri ile yeni tasarımlar geliyor. Toplamda 4 farklı versiyonu olacağı söylenen araç,

  • Kangoo
  • Kangoo Van
  • Kangoo Express
  • Kangoo Van Ekspress

olarak isimlendirilecek. İki farklı aks mesafesinin kullanılacağı araçlarda genel tasarım aynı olsa da bu araçların ikisi yolcu ikisi ise yük taşıma odaklı olacak. Genel olarak amaç zaten hafif ticari araç sınıfını domine etmek olacak.

Tasarım kısmına gelince ön kısımda güzel değişiklikler var. C şeklinde yeni LED gündüz farlarının kullanıldığı modellerde, krom çizgilerle donatılmış olan yeni bir ızgara alanı ve alt kısımda da geniş bir panjur alanı bulunuyor.

Logo yerli yerinde duruyor ama biraz daha dikkat çekici bir krom detaylandırmaları var. Kaput kısmında da yenilenmiş olan serinin, dış tasarımı gayet başarılı. Easy Side Access adı verilen yenilikçi bir tasarıma geçildiğini de söyleyelim.

Bu sistemle beraber arka sürgülü kapı ile ön kapı arasında merkez sütun kullanılmıyor. Bu sayede de 1416 mm gibi bir genişlik alanı sağlanıyor. Yani tasarım göze hoş geldiği gibi işlevsellik kazandırmayı da başarıyor.

İç Tasarım

2021 Renault Kangoo iç tasarımı da yenilenmiş. Havalandırma ızgaraları artık multimedya ekranının üzerinde. Ortaya konumlandırılmış olan multimedya ekranının hemen altında ise piyona tip kontrol tuşları ve dairesel klima kontrolleri var.

Direksiyon simidinde çok büyük bir değişiklik söz konusu olmasa da direksiyonun hemen arkasında yer alan LCD ekran ile gelen dijital göstergenin dikkat çektiğini görüyoruz. Unutmadan yeni multimedya sisteminin Easy LINK sistemi olarak değiştirildiğini belirtelim.

2021 Renault Kangoo tasarımı dışında teknik özellikler konusunda çok fazla bir şey söyleyemiyoruz çünkü marka henüz motor seçeneklerini paylaşmadı. Bildiklerimiz şunlar;

  • Hem manuel hem otomatik şanzıman seçeneği olacak
  • Tüm modellerde dijital dikiz aynası kullanılacak
  • Standart versiyonlarda 3300 ile 3900 litre taşıma hacmi Van modellerinde 4200 ile 4900 litre hacimli taşıma kapasitesi sunulacak.
  • Modellerde dijital dikiz aynası olacak.

  • Elektrikli bir seçenek daha sunulacak.
  • Bir seri Fas’ta bir seri ise Fransa’da üretilecek.

Henüz fiyatlar belli değil. Yakın zamanda fiyatlar ve çıkış tarihi açıklanacaktır.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version