ÖTV matrah değişikliğinin araçlara olumlu yansıyacağını ve fiyatların bir nebze olsun düşeceğini söylemiştik. Hatta düşüş beklentileri değişti ve çok ciddi indirimler görmeye başladık. İlk indirime giren modellerden birisi de 2021 Renault Megane Sedan serisi oldu.

Aracın fiyatının yükselmesine alışmışken bu gelen son ÖTV değişikliği sonrasında çok büyük bir indirimle karşı karşıya kaldı. Alım fırsatı oluşturan serinin indirime ve son fiyatlara bakalım. Artık bu modeli tercih etmek mantıklı mı göreceğiz.

2021 Renault Megane Sedan İndirimi Ne Seviyede

Söz konusu indirim dediğimiz gibi ÖTV durumundan kaynaklı olan bir indirim. Bu nedenle öyle kampanyalarda olduğu gibi çok sınırlı bir nakit indirimi söz konusu değil. Aracın Joy 1.3 TCe EDC 140 beygirlik paketine gelen indirimde serinin fiyatı 60 bin TL kadar ucuzladı. Ne yazık ki indirim bu pakette geçerli çünkü diğer paketlerde öyle bir ÖTV dilimi değişikliği oluşmuyor.

Ama şu var ki Renault, bu paketler için de bir indirim haberi verdi. 10-12 bin TL arasında diğer paketlerde de indirim söz konusu. Aracın EDC paketi ise indirim öncesinde 311.000 TL iken, bahsettiğimiz bu 60 bin TL indirim sonrasında 251 bin TL’ye kadar düştü.

Aracın 251 bin TL gibi bir fiyata satılması sevindirici oldu. 2021 Renault Megane Sedan başarılı bir seri. 251 bin TL çok ucuz mu değil ama 300 bin TL’yi geçmiş olan bir araçtan söz ediyoruz.

Tam 60 bin TL indirimle yeniden bu seviyelere inilmesi güzel. Belki bir düzenleme daha gelir ve aracın fiyatı bir 60 bin TL daha düşer. Kim bilir? İşte o zaman serinin satışları bir hayli artış gösterecektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version