2021 Renault Megane Sedan, bugün yapılan özel bir duyuru ile tanıtıldı. İlk olarak station wagon modellerinde sonrasında HB modellerinde yapılan yenileme çalışması, sedan modeller için geçerli oldu.

Makyajlanan yeni bir tasarım, bunun yanında yenilenmiş olan teknolojileriyle de dikkat çeken aracın özelliklerine ve yenilenen tasarım ayrıntılarına bakalım.

2021 Renault Megane Sedan Tasarımı ve Özellikleri

Aracın tasarımında kendisini gösteren ilk değişiklik Pure vision LED farlar. Daha keskin bir görüntü sunulmasını sağlayan aracın, tampon kısımlarında da yenilikler var. Yeni bir panjur tasarımı bunun yanında krom artıları da bulunan tampona aerodinamikler için de özelleştirmeler yapılmış durumda.

Arka kısımda da yeni LED stopların yer aldığı 2021 Renault Megane Sedan, jantlarda da bir değişikliğe gidiyor. 18 inç ve 16 inç olmak üzere yeni jant tasarımlarının yer aldığı seri, ara tampon değil ama egzozlar kısımlarında krom artıları var.

Güzel dokunuşlarla yenilenen dış tasarımın iç kısımda da devam ettirildiği görüldü. Bu kez aracın tam orta kısmına 9.3 inçlik bir multimedya sistemi ekranı bulunuyor. Easy Link multimedya sistemiyle donatılmış olan seride, sürücü kısmında ise 10.2 inçlik bir dijital gösterge paneli yer almakta.

Yenilenmiş olan araç döşemelerinin kullanıldığı seride, konsol üzerinde yeni kontroller ve klima butonlarında kromaj detaylar dikkat çekiyor. Yani iç tasarımda oldukça başarılı düzenlemeler almış.

Son olarak 2021 Renault Megane Sedan modelinin motor seçeneklerinden bahsedelim. Motor seçenekleri şöyle;

  • 1.5 litrelik 115 beygirlik Blue dCi motor – 6 ile manuel ya da 7 ileri EDC seçeneği ile
  • 1.3 litre Tce 140 beygirlik motor – 6 ileri manuel ya da 7 ileri EDC.
  • 1 litrelik turbo 115 beygirlik motor – 6 ileri manuel

Motor seçenekleri dikkat çeken 2021 Renault Megane Sedan fiyatı ise hala net değil. Türkiye’de üretilecek araç 200 bin bandını bulabilir. Şu an için fiyatlar 189.900 TL başlangıç olarak gözüküyor. Ama tabii ki bu mevcut modeller için geçerli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version