2021 Renault Trafic, bir süredir sızıntılarıyla gündemde. Araçların özelliklerinin neler olacağı konusunda çok fazla bir bilgi paylaşılmamıştı ama yeni serinin yakın zamanda tanıtılacağı konusunda sızıntılar vardı.

Beklendiği gibi oldu ve 2021 Renault Trafic Kasım ayının ilk günlerinde tanıtıma çıktı. Makyajlanan yeni yüzünün yanında yeni donanım seçeneklerine de sahip olan serinin özelliklerine ve açıklanan ilk detaylarına geçelim. Bakalım o bilindik ve sevilen özellikler yine karşımızda mı?

2021 Renault Trafic Özellikleri ve Detayları

Yeni modelde yine Combi versiyonu ve SpaceClass versiyonu yer alıyor. SpaceClass genelde VIP taşıma hizmetlerine odaklanan bir versiyon olurken Combi modeli için daha çok şirketlere hitap ediyor.

İki modelde de tasarım konusunda önemli değişikler var. Bir kere yeni seride artık kaput daha düz olarak karşımıza çıkıyor. Tam LED teknolojisiyle donatılmış olan yeni serinin C harfi şeklinde karakteristik farlar, krom çizgilerle ızgara bölümlerine kadar uzanıyor.

Yenilenmiş tamponlar ve ızgaralarla beraber değişen ön tasarıma elektrikli katlanabilir yan aynalarda eşlik ediyor. Carmine Kırmızı renk seçeneği, 17 inçlik yeni jantlar ve yeni özelleştirme seçeneklerine de sahip olan araçların iç kısmında da değişiklikler var.

İç kısımda da daha modern ve daha konforlu bir seri söz konusu. Yenilenmiş olan gösterge panelin, orta kısma eklenmiş olan 8 inçlik Renault multimedya sistemi, yeni döşeme ve özelleştirme seçenekleriyle beraber iç tasarım da yenileniyor.

Multimedya sisteminde Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunan 2021 Renault Trafic, uyumlu akıllı telefonlar için bir de kablosuz şarj cihazı bölümü bulunuyor. Ek olarak yeni seride;

  • Hız sabitleyici
  • Aktif acil frenleme
  • Şeritten ayrılma uyarısı
  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Sürücü destek sistemleri

gibi teknolojiler de bulunuyor. Teknoloji ve tasarım kısmında yapılan değişikliklerin motor kısmında çok fazla öne çıkmadığını görüyoruz.

2021 Renault Trafic Motor Seçenekleri Neler?

Yeni araçlarda dizel seçeneği karşımıza çıkıyor. 3 motor seçeneğinin bulunduğu versiyonda yeni 150 beygir Dci motor da yer alıyor. Manuel bir vites kutusunun yanında EDC otomatik şanzıman seçeneğini de yer alıyor.

Ana motorun dışında Euro 6D emisyon uyumlu 110 beygirli dCi motor ile manuel şanzıman seçeneği sunuluyor. Buna ek olarak 170 beygirlik dCi motorla beraber EDC çift kavramalı şanzıman seçenekleri de sunuluyor.

2021 Renault Trafic modelinin fiyatlarının ve diğer detaylarının açıklanması için ise Mart ayı gösterildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version