Yepyeni elektrikli otomobil üreticisi Rivian, bundan iki gün kadar önce R1T isimli elektrikli kamyonet modelini kamuoyunun beğenisine sunarak dikkatli bakışları üzerine çekmeyi başarmıştı. Bugün geldiğimiz noktada ise firma R1S SUV modelini tanıtarak otomotiv camiasının takdirini kazandı.

R1S ile R1T modelleri aslında aynı arabalar, Rivian’ın aynı şasi mimarisi üzerine inşa ettiği farklı görünümlü modeller. Teknik özellikleri de birbirine haliyle çok benziyor, ancak yapısı gereği SUV modeli kamyonetten daha kolay hızlanıyor ve menzil mesafesi daha uzun.

Farkı ayırt etmek imkansız gibi

Yakından bakıldığında dahi sırf ön cephesini göz önünde bulundurarak SUV ile kamyoneti birbirinden ayırt etmek çok güç. Her iki modelde de yatay eksende uzayan LED gündüz farları göze çarpıyor. Yan taraflara baktığımızda ise Rivian’ın tercih ettiği kutu şeklindeki tasarım karşımıza çıkıyor.

Bu tasarım tercihi aracın off-road yeteneklerini daha da arttırmak için yapılmış. Ayrıca arabanın hem lüks, hem de zorlu arazi şartlarına göğüs gerebilecek kadar sert olduğunu vurgulayan bir tasarım.

Güvenlik önlemleri yabana atılmamalı

NHTSA çarpışma testlerinden 5 yıldız alması beklenen araba üçüncü seviye otonom özelliklere de sahip. Bunun için lidar, radar, ultrasonik ve GPS teknolojilerinden faydalanılıyor. 180 kWh’lık versiyonu 660 kilometre menzile sahip olan aracın 135 kWh’lık versiyonunda bu rakam 500 kilometreye, 105 kWh’lık sürümde ise 390 kilometreye kadar gerileyebiliyor.

SUV modelin kamyonetin aksine 7 koltuklu olduğunu da not düşmekte fayda var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version