2021 Seat Ibiza, ilk teaser görüntüsünün üzerinden birkaç hafta geçti geçmedi tanıtıldı. Bu modelin artık makyajlandığını gördük ve beklendiği gibi abisi Leon modeline daha yakın bir seri geldi.

Daha sert hatlara sahip olan ve makyajlanan aracın özelliklerine ve değişen tasarım detaylarına bakalım.

2021 Seat Ibiza Özellikleri ve Tasarım Ayrıntıları

Dış mekanda tamponlarda ufak değişiklik olsa da asıl değişiklik farlarda. Biraz daha abisi Leon modeline benzeyen ve bu sayede daha sert bir görüntü veren farlar,

Full LED olarak güncellenmiş. Tabii ki bu FR paketi için geçerli olan bir durum. Standart paketlerde de ECO LED sistemi var. İki ayrı sistemde de far yapısı aynı. Yani şekil aynı. Üçgen biçiminde bir yapı kullanılmış.

Arka kısımda ise stop lambalarında da aynı yapı kullanılmış. Şekil çok şık duruyor. Aynı zamanda egzoz çıkışlarını da bu şekille beraber biraz daha öne çıkarmışlar. Burada Ibiza yazısının da çok daha şık bir hala getirildiğini ufak bir not olarak ekleyeyim.

2021 Seat Ibiza İç Tasarım Değişiklikleri

Geldik iç tasarım kısmında yapılan değişikliklere. Asıl burada güzel değişiklikler kendisini gösteriyor desek yeridir. Bu kez multimedya ekranı ben buradayım diyor. Tablet şeklindeki ekran orta konsol havalandırma ızgarasının hemen üzerine taşınmış.

Boyut seçimi de size kalmış. Standart pakette 8.25 inç ve üst paketlerde de 9.2 inç ekran var. Merak etmeyin iki versiyonda da hem Apple CarPlay hem de Android Auto desteği bulunmakta. Seat Connet ses tanıma ise ekstra olarak sunuluyor.

Ekran ortada kullanıldığı gibi dijital gösterge alanında da kullanılmış. Bu alanda 10.25 inç ekran var. Bu ekranın üst paketlere özel olduğunu da eklemek isterim.

İç tasarım güzel mi derseniz güzel. Multimedya ekranı SIM destekli daha gelişmiş. Havalandırma ızgaralarının çerçevelerinde LED aydınlatma var.

Ambiyans aydınlatmasına farklı bir yorum kazandırmış. Tüm bunlar sonrasında evet iç tasarım daha iyi diyebiliriz. Burada makyaj yakışmış demek lazım.

2021 Seat Ibiza Motor Seçenekleri ve Artılar

Şimdi gelelim aracın yürürüne. Temel modelde yani giriş seviyesi modelde 1.0 MPI motor var. 3 silindirli bu motorda 5 ileri manuel şanzıman var. Güç biraz daha düşük ve 80 beygir seviyesinde. Tork değeri ise 93 Nm tork değerinde. Çok güçlü bir motor değil. Bir Leon değil.

2021 Seat Ibiza motor seçenekleri için ikinci versiyon ise bir tık daha güçlü. Bu motor da 1.0 litre TSI motor. 7 ileri DSG seçeneğinin de olduğu motorda, 95 beygir güç var. Tork ise çok daha yüksek 175 Nm. Açıkçası bu beygire bu tork çok iyi.

2021 Seat Ibiza en performanslı motorda 1.5 Eco TSI sunuyor. Bu güçlü motorları özledik. Bu motorda 150 beygir güç var. Ibiza serisine yakışır motor, 250 Nm tork değeri sunmakta.

İsteyenler için sınırlı bir alanda satışa sunulacağını düşündüğümüz bir de CNG motor var. Ne demek CNG motor? Yakıtı benzin değil. Burada yakıt doğal gaz.

Tabii ki sıkıştırılmış olan doğal gaz. Yine bu motorda 1.0 TGI motor olarak geçiyor. Güçlü mü? Çok değil. 90 beygir güç var. 160 Nm tork var ama beygir düşük.

Trafik işareti tanıma, 2.seviye sürüş asistanı, güvenlik asistanları ile beraber 2021 Seat Ibiza ülkemize gelecek mi? Evet gelecek ama ne zaman belli değil. Henüz fiyatlar da yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version