2021 Seat Leon, ülkemizde sevilen bir araç oldu. Sert görüntüsü ve sert görüntüsünün altında güçlü motorlarıyla araç bir hayli ses getirdi. Başarılı bulduğumuz model için tek kötü yan ise fiyatlardı. Öyle ki serinin fiyatlarının sürekli olarak artan bir trend yakaladığını gördük. Fakat son dönemde bu durumda değişiklikler oldu.

En son Nisan sonu ve Mayıs başı gibi bir zam haberinden söz etmiştik. Bu haberin hemen arkasında ilk defa indirim haberi geldi. Bugün itibariyle paylaşılan verilere göre belli bir miktarda indirim rahatlama söz konusu oldu.

2021 Seat Leon İndirimi Neden Önemli?

Aslında indirim öyle binlerce TL yapılmadı. İndirim sınırlı tutuldu. Fakat indirim küçük miktarlarda olsa da önemi büyük. İndirim yapılmasının ana nedeni aracı psikolojik sınırların altında tutmak. Zira araç 300 bin TL bandını geri planda bırakmaya başlamıştı.

Fakat rakiplerde bu fiyat 300 bin TL bandının gerisinde tutulmaya başlandı. Rakiplerde fiyat daha düşük tutulmaya başlayınca Seat bir adım atmış oldu. 300 sınırından ne kadar uzaklaşırsa o kadar iyi olduğunu düşünen Seat, iki üst pakette indirim yaptı.

Giriş modelinde sunulan fiyat ise değişmedi. Giriş modelinde yine 231 bin TL gibi bir satış fiyatı olduğunu görüyoruz. 110 beygirlik bu giriş modeli fiyatı artmasın da düşmese de olur diyebiliriz.

Bir sonraki paket seçeneğinde Style Plus modeli var. Bu modelde fiyat 305 bin TL olarak açıklanmıştı. 305 bin TL satış fiyatı üzerinden 6 bin TL kadar indirim yapılmış ve fiyat 299 bin TL rakamına kadar inmiş. Başta söylediğimiz psikolojik sınırın altına inilmiş durumda.

Diğer model ise 130 beygirlik olan FR modeli. Bu modelde de satış fiyatı 299 bin TL olarak açıklanmıştı. 299 bin TL satış fiyatında ise 9 bin TL kadar indirim yapılmış durumda. Sonuç olarak bu modelde de 290 bin TL satış fiyatı elde edilmiş.

İndirimler ne kadar geçerli olacak ya da 2021 Seat Leon daha fazla indirim görecek mi öğreneceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version