2021 Seat Leon modeli, daha çok fiyat artış haberleriyle gündemimize giriyor. Aracın özellikleri bir tarafa ama fiyat konusunda sürekli artış var. En son Nisan ayının sonunda gelen bir zammı konuştuk. Neyse ki bu kez gündemde olan ise zam değil de araca eklenen yeni motor seçeneği.

Motor konusunda daha güçlü bir araç olma yolunda ilerleyen yeni Seat Leon, sonunda o istenen yükselmeyi de aldı.

2021 Seat Leon Yeni Motor Seçeneği ve Özellikleri

Yeni motorun özelliklerinden başlayalım. 2.0L yeni motor, 190 beygirlik güç sunuyor. 190 beygirlik güç bu kasa yapısıyla beraber bir hayli yüksek performans verilmesi demek.

Fabrika verilerine göre motorun gücü yüksek ama tork değeri daha iyi. Zaten Leon gibi bir araçta yüksek bir tork beklememiz gerekiyor. Aracın yeni motoruyla beraber sunulan tork 320 Nm tork değeri.

Tork kısmında elde edilen bu yüksek değerin yanında şanzıman kısmında da alışkın olduğumuz bir donanım görmekteyiz. Şanzıman kısmında 7 ileri DSG sunuluyor. Bu da aracın torkunun daha iyi kontrol edilmesini de sağlıyor.

2.0L motorun, tüm bu değerlerle beraber 100 km hızlanması da 7.4 saniye sürüyor. Aslında beklenti 7 saniyenin biraz daha altında bir süre elde edilmesi ama görünen o ki bu değere çıkılamamış.

2021 Seat Leon yeni motor seçeneğiyle beraber çoktan üretime girmiş durumda. Başta satışlar, daha doğrusu bu motor seçeneğiyle sunulan araçlar İspanya’da olacak.

Fakat kademe kademe olarak yeni motor seçeneğinin Avrupa’ya da gelmesi durumu söz konusu olacak. Ülkemizde de bu seçeneğin satılacağı bilgisi var. Fakat fiyat bilgileri konusunda ise tahmin yapmak oldukça zor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version