EuroNCAP çarpışma testi sonuçları birkaç haftadır bir hayli gündemde. İsim vermeyelim ama hiç beklenmedik araçların hiç beklenmedik sonuçları elde ettiğini gördük. Ama testler her zaman düşük puanlarla tamamlanmıyor. Yakın zamanda 2021 Toyota Mirai çarpışma testleri sonuçları da açıklandı.

Her açıdan testlere alınan araç, büyük bir başarı elde etmiş durumda. Zaten fiyatına baktığımız zaman da böyle bir aracın daha aşağısını almasını beklemeyiz. Sonuç olarak serinin elde ettiği başarıdan ve aldığı yıldız sayısından söz edelim.

2021 Toyota Mirai, 5 Yıldızı Almayı Başardı

Yapılan testlerden büyük bir başarı ile geçen araç, özellikle yolcu güvenliği konusunda tam not almışa benziyor. Çocuk yolcu güvenliğinde %85 oranını yakalayan 2021 Toyota Mirai, yetişkin yolcu güvenliğinde ise %88 oranına kadar ulaşmayı başarmış.

Aracın teknolojilerinden yola çıkarak güvenlik yardımcısı alanında yapılan testlerde ise %82’lik yine başarılı bir sonuç elde edildiğini görüyoruz.

En son sırada ise yaya güvenliği kategorisi yer almakta. Yaya güvenliği kategorisi için de 2021 Toyota Mirai %80 oranını yakalamış ve bunun sonucunda da zaten 5 yıldızı almış durumda.

Dediğimiz gibi lüks sınıf serinin 5 yıldızdan aşağı alması da büyük bir sürpriz olurdu. Tabii ki arada sürprizler olmuyor mu oluyor. Son teknoloji ile geldiğini düşündüğümüz yeni model yılına sahip olan araçlar içerisinde 3 yıldız hatta 2 yıldız alanlar da oluyor.

Bu nedenle her ne kadar araçlar teste girmeden önce genel bir yorum, düşünce olsa da testleri görmeden kesin konuşmamak lazım. Merak edenler için 2021 Toyota Mirai çarpışma testlerinin videosunu da yazının içerisine ekliyor olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version