Döviz kurunda yaşanan dalgalanmadan en çok etkilenen markaların başında Seat geliyor. Marka, ardı ardına zam açıklamaları yapmaya başladı. Daha birkaç hafta olmadan 2021 Seat Leon modelinin fiyatlarında değişikliklere gidildiğini açıklamıştık. Ciddi bir oranda zamlardan söz etmiştik.

Aslında model ilk geldiği zaman giriş seviyesinde 209 bin TL gibi bir satış fiyatı vardı. Bu fiyat çok yüksek bulunmamış ve kampanyalarla da düşebileceği söylenmişti.

Arada gelen zam sonrasında başlangıç modelinin 217 bin TL seviyesine çıktığını gördük. Fakat zam en çok FR versiyonlarını etkilemiş ve bu versiyonlar, 231 bin TL’den 289 bin TL bandına çıkmıştı. Şimdi bir zam daha geldi.

2021 Seat Leon Zamlar Sonrası Kendi Rekorunu Kırdı

Yapılan açıklama ilk etapta giriş modelinin fiyatını değiştirdi. Giriş modelinde 217 bin TL olan son fiyat şu an 231 bin TL olmuş durumda. Şu an giriş versiyonu yani, 1.0 TSI 110 HP Style modeli, 14 bin TL kadar zamlanmış durumda. Geçen haftalara göre asıl zammı alan ise yine FR modeli ve Plus modeli oldu.

1.0 eTSI 110 DSG Style Plus geçen haftalarda yapılan zam sonrasında 289 bin TL gibi bir satış fiyatına çıkmıştı. Fakat bu son zamla beraber satış fiyatı 305 bin TL oldu. Birkaç gün için gelen bu zam çok dikkat çekici. Hatta 300 bin TL’yi aşan versiyon, FR modelini bile geride bıraktı.

Bu demek değil ki FR modeli de zam görmesin. Tüm 2021 Seat Leon paketleri için zam var. FR modeli de yine geçen hafta yapılan zam sonrasında 289 bin TL üzerinden satışa sunuluyordu. Şimdi ise fiyat 299 bin TL oldu. Yine birkaç gün içerisinde 10 bin TL kadar zam görmüş olduk.

Can sıkıcı zamların, devam edip etmeyeceğini bilemiyoruz. Birazcık bu durum döviz kuru ile alakalı olarak gözüküyor. 25 Mart ile 1 Nisan arasında değişen fiyatları görmeniz açısından iki fiyat tablosunu da aşağı ekleyeceğiz.

25 MART Fiyatları
1 NİSAN FİYATLARI
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version