İç tasarım görselleri geldi ve dış tasarım çizimleri paylaşıldı derken, 2021 Skoda Fabia modeli tanıtıldı. Özellikleri ve yeni tasarım  dili şimdiden beğeni toplayan aracın, platformunun da değiştirildiği ortaya çıktı.

Volkswagen’in yeni platformunu kullanan araç, haliyle ölçüsel olarak da değişmiş oldu. İddiasını konuşturan bu serinin özelliklerini ve değişen ölçülerini değerlendirelim.

2021 Skoda Fabia Tasarım ve Teknik Veriler

Bir kere yeni araç MQB-A0 platformundan yükseliyor. Bu da demek oluyor ki araç büyüdü. Aracın uzunluğu 4107 mm oldu. Bu değerle beraber aks mesafesi de arttı ve 2564 mm seviyesine geldi. Aks mesafesi tam 94 mm artmış durumda. Bu da iç mekan ciddi bir şekilde genişledi demek. Zaten uzunluk konusunda da 110 mm’lik bir artış söz konusu.

Hepsini üst üste koyduğumuz zaman daha geniş ve daha uzun bir araç olan 2021 Skoda Fabia, kullanım alanını arttırmış. Bunun dışında tasarımsal açıdan da bazı makyaj çalışmalarından geçirilen seri, iç kısımda da değişen kokpit ile geliyor.

Çok daha eğlenceli bir iç mekan söz konusu. Dışa çıkan multimedya ekranı ve 3.5 inç ile 10.2 inç arasında değişen gösterge paneli ile daha modern bire araç geliyor. İki parçalı döşemenin kullanıldığı iç kısımlarda havalandırma delikleri de yenilenmiş ve araç, yeni Octavia’nın iç mekanına çok benzer bir iç mekan sunmuş.

Konsol kısmında dikkat edilecek şey, paketlere göre ekran boyutlarının değiştiği. Sadece multimedya ekranı bile 6.8 inç ile 9.2 inç arasında değişiyor.

İç mekanda yapılan bu tasarım değişikliğinin yanında aracın teknolojilerinden de söz edelim ve sonra 2021 Skoda Fabia motor özelliklerine geçelim. Yeni Fabia, sürüş destek asistanlarının sayısını arttırıyor.

Bu konuda yeni nesle geçiş yapılıyor. Hatta öyle ki bu sene araca Travel Assist özelliği de eklenmiş. Demek oluyor ki otonom sürüş asistanları konusunda da adımlar atılacak. Hava yastığı sayısı da artırılan aracın daha güvenlik ve daha teknolojik olduğu kesin.

2021 Skoda Fabia Motor Seçenekleri

Son olarak motorlara bir bakalım. Fabia çok güçlü bir motorla gelmeyecek diye düşünüyorduk. Yanılmadık ama çok çeşitli bir motor seçeneği sunuldu. Aracın giriş modelinde kullanılan motor güçsüz. 3 silindir 1.0L motor ve 65 beygir gücünde. Bu motorun 80 beygirlik bir ikinci versiyonu da var.

Tork iki versiyonda da 90 Nm. Bir sonraki motorda ise 1.0 TSI modeline geçiliyor. Bu motorda da 95 beygirlik güç ve 175 Nm değerinde de tork görmekteyiz.

Yine bu motorda da ikinci bir versiyon var. O versiyonda ise 110 beygirlik güç sunuluyor. Bu versiyonun tork değeri de daha fazla. 200 Nm tork var. İkinci motorda şanzıman seçeneğinde 7 ile DSG seçimi de yapabiliyorsunuz.

Bu motorlar giriş ve orta seviye motorlar. Bu motorların yanında gelen son motor ise en güçlü seçenek. Bu seçenek 1.5L TSI motor. 150 beygirlik bir güçle gelen son motor, tam 250 Nm tork değerine sahip. Bu versiyonda sadece 7 ileri DSG var.

2021 Skoda Fabia motor özellikleri de böyleydi. Aracın fiyatlarını göremedik ama satışlar yakın olduğu için fiyatlar da yakında duyurulacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version