Skoda tarafından paylaşılan ipucu görsellerinin arkasından resmi tanıtım tarihi de açıklanan 2021 Skoda Kodiaq, söylendiği gibi 13 Nisan itibariyle tanıtıldı.

Başarılı araç güzel bir makyaj çalışması, bunun yanında güzel teknolojik gelişmelerle beraber geldi. Avantajlı modelin özelliklerinden ve sunulan sistem artılarından da bahsedelim.

İlginizi Çekebilir: 2021 Citroen C5 X Tanıtıldı! Resmen 3’ü 1’arada

2021 Skoda Kodiaq Tasarımı Yenilendi

Aracın ön kısımda güzel bir değişim geçirdiği görülüyor. Ön kısımda kullanılan panjur şeklinde ızgara yenilenmiş durumda. Bu kısımda daha geniş ızgaralar ve daha geniş kromajlar vardı. Artık bu kısımdaki yapının inceltilmiş olduğunu anlıyoruz.

Daha ince ızgara daha modern bir görüntü sağlamış. 2021 Skoda Kodiaq tasarım noktasında en büyük değişimi burada gösteriyor. Ön kısımda değişen bir diğer kısım ise Matrix LED opsiyonunun kullanılmış olması. Bu da farları çok daha göz alıcı kılacak bir adım olmuş.

En son değişiklik ise alt kısımda. Yani tampon kısmında karşımıza çıkıyor. Bu kısımda da araç tam boy uzanan bir ızgara şeklinde yapıyı benimsemiş durumda.

Dış kısımda yaşanan değişim iç kısma da yansıtılmış. Aracın döşemeleri için yeni seçenekler var. Yeni aydınlatma, farklı renklerde döşeme dikişleri seçeneği ve yeni bir direksiyon tasarımı var.

Direksiyon kısmında 3 kollu ve 2 kollu olmak üzere seçim yapılabiliyor. Daha doğrusu bu seçim donanıma göre değişiyor.

Tasarım Notu: 2021 Skoda Kodiaq tasarımı daha şık ve artık daha da kişiselleştirilebilir bir araç geliyor. Döşemeler çok daha iyi.

2021 Skoda Kodiaq Teknik Özellikleri

Araçta güvenlik odaklı olan çok güzel teknolojiler var. Sürücü asistanı teknoloji bir yeni nesle geçmiş. Bunun yanında güvenlik odaklı olarak sunulan sistemler de değiştirilmiş durumda.

Aracın bu konuda kazanmış olduğu belki de en iyi şey Proaktif koruma sistemi. 4 tarafta radarlar üzerinden çalışan bu sistem, araç kaza yaptığı durumda sürücüler için ekstra bir koruma sunmakta.

Ek olarak tabii ki eğlence sistemleri de değiştirilmiş durumda. Orta konsola yeni bir multimedya ekranı eklenecek. Bu ekran 8 inç standart olarak geliyor. Paket yükseldiği zaman ekran 9.2 inç olarak değiştirilebiliyor.

Dijital gösterge ise 10.25 inç olarak değiştirilmiş durumda. Bu sayede daha teknolojik bir hava katılmış.

Motor Seçenekleri Neler?

2021 Skoda Kodiaq motor seçenekleri kısmında geniş bir aralık sunuyor.

Dizel

  • 150 beygirlik 2.0 litre TDI ünite ile 4X2 ya da 4X4 seçeneği
  • 190 beygirlik 2.0 litre TDI ünite ile 4X4 seçeneği
  • Şanzıman kısmında 7 ileri DSG şanzıman seçimi yapılmış.

Benzinli

  • 150 beygirlik 1.5 TSI motor 6 ileri manuel seçilebiliyor ya da 7 ileri DSG
  • 190 beygirlik 2.0 litre benzinli motor ile 4X4. Vites seçimleri benzer.

2021 Skoda Kodiaq RS Motoru

Bu performans serisi ve ciddi bir motor değişikliği yapılmış. Seride 245 beygir gücünde 2.0 litrelik 4 silindirli bir motor var. Turbo benzinli bu motor 60 kg hafifletilmiş.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

2021 Skoda Kodiaq fiyatı ve çıkış tarihi için çok net bilgi verilmedi. Fiyat açıklanmadı. Çıkış tarihi ise Avrupa’da Temmuz dendi. Bu model ülkemizde de satılacak bir seri olacak.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version