Skoda’nın yeni sedan ailesine katılacağı açıklanan modellerden biri olan 2021 Skoda Slavia için beklenen tanıtım gerçekleştirildi. İlk olarak hedef pazar Hindistan’da satışa çıkacak olan araç markanın sedan ailesi içerisinde güzel bir temsilci olacak.

Son dönemde daha çok SUV sınıfı araçlar ortaya çıkıyor olsa da sedan ailelerinin de böylece iyi bir temsilci kazandığını söylemek lazım. Tasarım ve teknik özelliklere geçelim ve aracın bize ne sunduğundan konuşalım.

2021 Skoda Slavia Tasarımı ve Özellikleri

Yeni araç MQB-A0-IN platformunu kullanıyor. Zaten seri ilk duyurulduğu zaman da bu platform üzerinden yükseleceğini biliyorduk. Yine öyle oldu. Uzunluk ve ölçüler konusunda da Fabia modelini andıran serinin bu platformla beraber ulaştığı uzunluk ise 4.541 mm olarak açıklandı.

Aracın aks mesafesi ise 2.651 mm olarak açıklandı. Bu da demek oluyor ki arka yolcular için de önde oturanlar için de geniş bir alan bırakılıyor.

Tasarım olarak baktığımız zaman da şık bir sedan görüntüsü çizen 2021 Skoda Slavia, son dönem Skoda sedanlarının yapısından çok fazla çıkmıyor. Benzer yapıyla karşımıza çıkıyor.

İç kısımda ise ekranların daha çok hakim olduğunu görüyoruz. Güncellenmiş 10 inç multimedya ekranı ve 8 inç dijital gösterge ekranına sahip olan seri, klima kontrol kısmında da yeni bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

Tasarım konusunda tatmin edici olan 2021 Skoda Slavia, motor konusunda ise dizel serilere veda ediyor. Araçta 1.0 litre TSI motor giriş motor olarak sunuluyor. Giriş motorda 115 beygirlik güç değeri görüyoruz. Tork değeri de 175 Nm tork olarak açıklandı.  

Diğer motorda ise 1.5 litrelik TSI serisi karşımıza çıkıyor. Bu motorda ise 150 beygirlik bir güç sunuluyor. Tork değeri ise 250 Nm tork değerine kadar çıkıyor.  Şanzıman kısmında ise hem DSG otomatik seçeneği hem de 6 ileri manuel seçeneği karşımıza çıkıyor.

Şimdilik araç için bilgiler bunlar. Fiyat bilgisi bekliyorduk ama fiyat bilgisi açıklanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version