Bir dönem küçülmeye bile gideceği söylenen SsangYong için Türkiye yatırımları devam ediyor. Şimdi de iddialı bir SUV modelinin ülkemiz satışlarının başlayacağını öğrendik. Resmi açıklamalara göre ülkemize gelecek olan model 2021 SsangYong XLV serisi olacak.

Geniş bir aile arabası olarak tanımlanan ve özellikleriyle dikkat çeken SUV modelini daha yakından tanıyalım.

2021 SsangYong XLV Özellikleri ve Motor Detayları

Hem geniş bir araç hem de sportif çizgileri bulunan bir araç olan seri, C-SUV segmenti modelleri arasında yer almakta. Böyle değerlendirildiği zaman konfor yönünün de ağır basacağını gördüğümüz modelin, ferah bir iç mekan sunduğunu ekleyelim.

Zaten kokpit kısmında da yine konforu öne çıkarmak adına özel bir tasarım yapısı benimsenmiş durumda. Ön kısımda 8 inçlik multimedya sisteminin başı çektiği tasarımda, sürücü önünde yer alan 10.27 inçlik dijital ekranında öne çıktığını görüyoruz.

Konfor ve kullanışlılığı ile öne çıkan kokpit bölümünün dışında genel iç tasarım bir hayli kaliteli malzemelerle tamamlanmış. Bu da araca premium bir araç hissi kazandırmış durumda.

Tasarım ve teknolojiler bir yana motor kısmına geçtiğimiz zaman, şimdilik tek motor seçeneğini göreceğiz. 128 beygirlik motor 1.5 litre ve 160 Nm tork değeriyle geliyor.

Bu motorda isteyen sürücüler manuel isteyen sürücüler ise otomatik şanzıman seçeneğini de seçebiliyor. Otomatik şanzımamn için 6 ileri seçeneği varken manuel için de yine 6 ileri manuel şanzıman seçeneği sunuluyor.

Bir ihtimal 163 beygirlik ikinci bir seçeneğin de gelmesi durumu söz konusu olabilir. Ama bu netliğe kavuşmamış olan bir bilgi. Bu özelliklerle beraber 2021 SsangYong XLV Türkiye satış fiyatları netleşmedi.

Şu an aracın Mayıs ayında satışa çıkacağı biliniyor. Fakat satış fiyatı ne olacak bu bilinmiyor. Satış fiyatı içinde yakın bir zaman da açıklama yapılacaktır.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version