1999 yılının en ünlü motosiklet modellerinden biri olan Hayabusa, o yıldan bu zamana kadar adeta bir klasik haline dönmüş durumda. Dönem dönem yeni modeller tanıtılıyor ve gelen her yeni model yok artık dedirtiyor. Şu günlerde de böyle bir haber daha geldi ve 2021 Suzuki Hayabusa sunuldu.

Ülkemizde de sınırlı stok ile satılacak olan performans odaklı modelin, öyle özellikleri var ki motosiklet budur dedirtiyor. 3.nesil olarak satışa çıkan seri hakkında anlatacağımız çok fazla şey var. Onun için geçelim detaylara.

2021 Suzuki Hayabusa Özellikleri Fiyatı

Yenilenmiş olan üçüncü nesilde, tasarım açısından da bazı dokunuşlar olduğunu söyleyerek başlayalım. Bir kere artık dış kasa çok daha keskin detaylarla bezenmiş. İkinci kısımda LED farın ve arka kısımda stop lambalarının da değiştiği görülüyor. Ayrıca aynalar da yenilenmiş durumda. Buna bir de Suzuki Ram Air hava girişleri ve uyarı ışıkları da dikkat çekici.

Teknoloji açısından değerlendirme yapıldığında ise yeni model çok çok daha iddialı. 0 ile 100 km arasındaki hızlanma süresi 3.2 saniye gibi bir süre olan motosiklette, 1340 cc performanslı bir motor yer alıyor. Suzuki akıllı sürüş sistemi ile donatılmış olan motor, 150 Nm tork değerine sahip.

190 beygirlik motorun ulaşabileceği maksimum hız ise 299 km. Yüksek performanslı motorun yanında 6 vitesli bir şanzıman var. Yenilenmiş egzoz sistemi gibi artıları da olan 2021 Suzuki Hayabusa, çok yüksek performans değerine sahip.

Teknoloji kısmında dediğimiz gibi daha iddialı olan motosiklet, özel bir TFT ekrana sahip. İki analog ekran arasında yer alan TFT ekran bir nevi yol bilgisayarı. Bunun dışında Suzuki sürüş modu adı verilen bir de özel teknoloji bulunmakta.

Konfor, aktif ve temel olmak üzere 3 modu destekleyen bu sistem ile motosikletin dinamikleri değiştirilebiliyor. Bunun dışında pist freni, yokuş kalkış sistemi, start stop sistemi, acil durum fren uyarı sistemi, hız sabitleme, devir yardım sistemi gibi teknolojiler de fark yaratıyor.

Her şey güzel ama gelelim motosiklet için açıklanan fiyata. Lansmana özel olan 2021 Suzuki Hayabusa fiyatı 299 bin TL.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version