Bu yıl tanıtılacağının söylenmesinden sonra merakla beklenen 2021 Toyota GR 86, sonunda tanıtıldı. BRZ serisinden koparak daha özgün bir yapıyla geldiğini gördüğümüz seri için güzel haberler de peşi sıra verildi.

Bu noktada en güzel gelişme ise aracın Avrupa’da da satılacağının söylenmesi oldu. BRZ serisi Avrupa’da çok istenmiş ama satışa çıkmamıştı. Aynı durum yeni GT86 için geçerli olmadı. Avrupa müjdesini de aldığımız aracın detaylarına geçelim.

2021 Toyota GR 86 Özellikleri Neler?

Performans serilerine dahil olan yeni araç, 2.4 litre gayet yüksek performanslı bir motor ile geliyor. 235 beygir gücünde olan bu motor tork açısından biraz geri kalmış diyebiliriz. Tork değeri 250 Nm gibi bir değer.

Yani performans serisi bir araçta daha iyi bir tork değeri beklenebilirdi. Tabii ki bu aracın diğer verileriyle de alakalı bir durum. Sonuçta 1.270 kg değerinde ağırlığı olan bir araçtan söz ediyoruz.

Her hangi bir sınırlandırmasının bulunmadığı da bilinen 2021 Toyota GR 86, 0 ile 100 arası hızlanmasını 6.3 saniye içerisinde tamamlıyor. Burada tork değerinin bir tık düşük olmasının etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı sınıfta rakipler 3-4 saniye gibi bir hızlanma süresi ile dikkat çekiyor.

Araç için şanzıman tercihi ise 6 kademeli şanzıman olarak seçilmiş. Burada manuel ya da otomatik tercihi ise sürücülere bırakılmış. Sürücüler isterlerse otomatik isterlerse de manuel seçimini yapabiliyor.

Arkadan itişli olan GR 86 için son söyleyeceğim şey ise aracın daha hafif bir yapıda sunulması ve serinin yol tutuşu ile viraj performansının artırılmış olması.

Minik performans canavarının ne zaman satışa çıkacağına gelince, önce Japonya’da satışların yapılacağı, sonrasında Avrupa satışlarının başlayacağı söylendi. Japonya satışları ise sonbahar aylarında başlayacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version