Volkswagen sekizinci nesil Golf’ün R versiyonu üzerindeki arazi testini gerçekleştirirken casus kameralara yakalandı. Motor1 muhabirinin yakaladığı görüntüler ve araca dair detaylar haberimizde.

R olduğunu ne belli?

Akıllara fotoğrafı çekilen bu modelin Golf’ün R varyantı olduğu kanısına nasıl vardığımız şeklinde bir soru gelebilir. Golf R olduğuna eminiz, çünkü arka tamponun altındaki çift egzoz çıkışı bunun en büyük delili. Volkswagen Golf tutkunlarının da çok iyi bileceği şekilde iki adet egzoz ucu Golf R’ın alametifarikalarından birisi, belki de en bilineni.

Keza arka jantların arasından beliren büyük fren kaliperlerini önceden GTI TCR’a ait casus fotoğraflarda görmüştük. Aynı şekilde aracın ön yüzü de tamamen farklı ve daha agresif bir görünüme kavuşmuş.

Son ipucu ise fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere arka lastiklerin geriye doğru sıçrattığı kar parçaları. Normalde Golf sadece önden çekişlidir ama Golf R sürekli dört çeker bir model. Arka lastiğin büyük bir tazyikle geriye doğru kar atması, arka tekerleklere de güç iletildiğini gösteriyor.

329 beygir güç üretecek

Hot hatch kategorisindeki yerini alacak olan yeni Golf R, performansıyla da dikkat çekiyor. Sızdırılan bir slayt gösteriminde aracın turboşarjlı motoruyla 329 beygir güç üreteceği, bu gücün de çift kavramalı şanzıman aracılığıyla sürekli olarak dört tekerleğe aktarılacağı belirtilmişti.

Honda Civic Type R’ın rakibi olması beklenen aracın günün sonunda 400 beygiri de aşan bir güce sahip olması muhtemel.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version