2021 Volkswagen Golf R, 8.jenarasyon yeni Golf ailesinin en yüksek performanslı üyesi olarak merakla bekleniyordu.

Aracın ne zaman tanıtılacağı net değildi ama yıl bitmeden çıkışın yapılacağı biliniyordu. Öyle de oldu ve Kasım ayının ilk günlerinde yeni model tanıtıldı.

Drift modu gibi önemli özellikleri olan aracın, performansına da diyecek yok. Özel versiyon için paylaşılan detaylar çok iddialı.

2021 Volkswagen Golf R Özellikleri Fark Yaratacak

Tasarımına baktığımız istenen değişikliklere adım atıldığını anlıyoruz. Bu modelde süspansiyonlar biraz daha sertleştirilmiş ve aracın viraj kontrollerini arttırmak için seri 20 mm yere daha yakın bir hale getirilmiş.

Ön kısımda tampon değiştirilmiş ve geniş hava girişleri ile donatılmış. Daha sportif bir tampon kullanılmış. O sportif görüntüyü attırmak için farlardan logoya kadar uzanan bir de ışık şeridinin eklendiği seri, sportif arka tamponla da güncellenmiş.

4 kanallı yuvarlak egzoz çıkışlarına sahip olan model, jantlar kısmında da daha fazla seçenek sunuyor ve 19 inç boyut karşımıza çıkıyor.

Dış tasarımda yapılan sportif değişiklikler iç tasarımda da aynen karşılık bulmuş durumda. Aracın koltuklarında Nappa deri tercihi yapılmış.

Özel mavi şeritlerle döşenen koltuklarda yine sportif yapı tercih edilmiş. Isıtmalı direksiyon, çelik pedallar, tamamen dijital olan gösterge paneli ve bilgi ekranı, 10 inç multimedya ekranı da iç kısımdaki diğer detaylar.

2021 Volkswagen Golf R Motoru Nasıl?

Asıl meseleye gelelim. Aracın gücü nasıl değişiyor. Yeni serinin gücüne güç katılmış durumda. Seride 2 litrelik 4 silindirli turbo bir motor kullanılıyor. Eski modele oranla 30 beygir güç artısı sağlayan yeni motor 320 beygir gücünde. Tork değeri de aynı şekilde artıyor ve serinin tork miktarı 420 Nm değerine çıkıyor.

6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzıman da terci edilebilen aracın 0 ile 100 km arasındaki hızlanma süresi ise 4.7 saniye olarak açıklandı. Bu Golf için çok iyi bir değer. 4Motion yani 4 tekerden çekiş sistemini de destekleyen aracın, 250 km maksimum hızı var ve toplamda 6 farklı sürüş modu sunuluyor.

  • Race
  • Individual
  • Sport
  • Comfor
  • Special
  • Drift

modları olarak sunulan bu modeller arasında 2021 Volkswagen Golf R drift modu hemen dikkat çekiyor. Bu moda aldığınız zaman araç denge sistemi ve güç aktarım sistemi değiştirilerek araç drift versiyonuna geçiş yapıyor.

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version