2021 Volkswagen Tiguan R, kendi serisinin en performanslı aracı olarak duyurulmuştu. Temmuz ayı gibi duyurulan araçta yer alan özellikler bir hayli beğenilmiş ve seri hem konforu hem de performansı bir araya getirmişti.

Fakat aylar geçmiş olsa da bu özel performans serisinin fiyatının ne olacağı konusunda herhangi bir bilgi gelmemişti. İşte bu konuda beklenen haber geldi ve sonunda performans serisinin de fiyatları açıklandı.

2021 Volkswagen Tiguan R Fiyatları Nasıl?

Açıklanan rakamlar bu modelin ülkemize gelirse yeni tepe sınıf olacağını gösteriyor. Öyle ki aracın Almaya satış fiyatı 56.700 Euro olarak belirlendi. Almanya için bu rakam çok yüksek değil ve normal seviyede ama ülkemiz için değerlendirme yapacak olursak, o zaman aracın 1 milyon TL bandını aşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sadece vergisiz fiyat 550 bin TL civarlarında oluyor.

Buna bir de vergileri eklediğiniz zaman araç 1 milyonu geride bırakacaktır. Bu da aracın giriş modeli için geçerli olan fiyat. Gerçi giriş modelinde bile çok iddialı bir seri karşımızda olacak ama yine de fiyat yüksek.

2021 Volkswagen Tiguan R için performans noktasında birkaç farklı detaydan da söz edelim. Mesela seride yer alan motoru ele alalım. Yeni seride 2 litrelik turbo motor bulunuyor.

4 çeker olan araç 320 beygir gücünde ve 420 Nm tork üretiyor. 7 kademeli çift kavramalı özel şanzımanıyla beraber gelen araç, 0’dan 100 km hıza sadece 4.9 saniye içerisinde ulaşabiliyor. Sizin anlayacağınız bir performans serisine yakışır derecede yüksek performans sunulmakta.

4.9 saniye süre çok iyi bir değer. Spor otomobillerde bile bu değeri göremediğimiz araçlar var. Son olarak 2021 Volkswagen Tiguan R performans değerleri hakkında söyleyebileceğimiz şey şu ki aracın maksimum hızı 250 km/s. Aslında aracın hızının daha yüksek olduğu söyleniyor ama marka bu konuda bir dijital sınırlama yapma gereği duymuş. Şimdilik Almanya’da satışa çıkacak serinin ülkemize ne zaman geleceğini ise söyleyemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version