Seat markasından ayrılan Cupra, çok iddialı modellerle kendini gösteriyor. Konsept halinde olsa da pist modelleri bile tanıtan markanın şimdi de popüler bir seride sürprizi var. 2022 Cupra Leon VZ Cup modeli tanıtıldı.

Özel bir versiyon olarak tanımlayabileceğimiz yeni araç, iki farklı gövde tipine sahip olacak. Tanıtımda bu konuda da gerekli bilgilerin verildiğini gördük. Dilerseniz verilen bu bilgiler ışığında yeni aracı bir değerlendirelim.

2022 Cupra Leon VZ Cup Özellikleri ve Fiyatı

Bir kere bu seride iki ayrı gövde tipi üzerinden seçim yapmak mümkün olacak. Sportstourer ve HB gövde modelleriyle alınabilen araç, Cupra Leon temel model üzerinden yükseliyor. Yine çok ihtişamlı duran bakır rengi detaylar ve bakır rengi logo aracın öne çıkan kısımlarından.

Bunun yanında her zaman olduğu gibi mat bir gövde rengi ve sert duruşlu bir tasarımda karşımıza çıkıyor.

Araç dışta ne kadar sert ve etkileyici bir tasarımla geliyorsa, aynı durum iç kısımda da devam ediyor. İç kısımda aracın yine çok fonksiyonlu bir direksiyona sahip olduğunu ve dijital gösterge paneli kullanımının devam ettiğini de görmekteyiz.

10.25 inç boyutunda dijital gösterge alanının rahat görülebilmesi adına direksiyonda da özel tasarım düzenlemeleri yapılmış durumda. Direksiyonun hemen yanında multimedya ekran tercihinin ise 10 inç boyutunda olduğunu gördük.

İç tasarımsa sadece ön konsoldan söz etmemiz de yanlış olacak. Zira aracın koltuklarından kapı döşemelerine kadar birçok noktasında premium dokunuşlar dikkat çekiyor. Özellikle çanak tipi sportif koltuklar göz doldurmakta.

Tabii ki 2022 Cupra Leon VZ Cup serisi de sadece tasarım yönüyle kendisini gösteren bir seri değil. Güç açısından da Leon’un agresif yapısı aynen devam ediyor. Sportstourer modelini seçenekler için 2.0 TSI motor seçeneğinin geldiğini görüyoruz. 310 beygirlik motoru ile kendisini gösteren bu motor, 4X4 sistemle destekleniyor.

HB modelinde ise iki ayrı motoru seçebiliyorsunuz. 1.4 e-Hibrit motoru tercih edebileceğiniz gibi 2.0 TSI 245 beygirlik motoru da almak mümkün. Motora göre şanzıman seçenekleri değişiyor. 7 ileri ya da 6 ileri DSG seçenekleri var.

Tüm bu özellikleri ve çok daha fazlasıyla 2022 Cupra Leon VZ Cup fiyatı ise 46.670 Euro başlangıç olarak açıklandı. En yüksek versiyonda 49 bin Euro seviyesine kadar çıkılıyor.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version