BMW’nin en popüler serilerinden biri olan BMW 3 serisi yenilendi. Güzel bir makyaj çalışmasından geçen yeni araç 2022 BMW 3 serisi tanıtıldı. Hem iç tasarım da hem de dış tasarımda bazı oynamaların yapıldığı seri, artık daha da dikkat çekici.

Dilerseniz serinin yeni model yılıyla beraber nasıl değişiklikler aldığından söz edelim ve farkları bir ele alalım.

2022 BMW 3 Serisi ile Yapılan Değişiklikler

Serinin ön kısmındaki değişiklik ilk hissedilen değişiklik. Bu kısımda böbrek ızgara biraz daha inceltilmiş.

Ek olarak farlar kısmında da biraz daha ince bir yapıya geçiş yapılmış. Çok daha ince olan LED farlar, şekil olarak da değişiklik gösteriyor.

İki kademeli yeni bir şekle geçiş yapıldığını görüyoruz. Izgara ve far değişikliği dışında hava giriş bölümünde de bir yenilik yapıldığı direkt olarak anlaşılıyor. Alt hava girişi biraz daha geniş tutulmuş.

Kaput kısmında yine kaslı, sert çizgilere yer verilen aracın arka bölümüne geçtiğimiz zaman ise yine dikkat çeken değişiklikleri görmekteyiz.

Arka kısımda yine ilk değişiklikler aydınlatma grubu karşımıza çıkıyor. LED stoplar biraz daha ince. Dikine olarak yerleştirilen reflektörlerle biraz daha hareketlendirilmiş olan bir yapı söz konusu.

Dış kısmı bırakıp iç kısma doğru geçtiğimiz zaman da yine 2022 BMW 3 Serisi ile gelen değişiklikleri görüyoruz. İç kısımda Curved Display denen 12.3 inçlik dijital gösterge ve 14.9 inçlik multimedya ekrandan oluşan bölümü görüyoruz.

Tek ekran yapısı bu seriye de gelmiş oldu. Tabii ki yazılımsal açıdan da bir yenileme durumu söz konusu oldu. iDrive 8 sistemiyle beraber güncellenen seri, kabin kısmında da yeni dokunuşlarla karşımıza çıkıyor.

Biraz daha ince havalandırma ızgaraları, yeni döşemeler, vites topuzunda kullanılan yeni bölüm derken aracın iç kısmı kesinlikle daha modern bir hala getirilmiş. Tabii ki 330e, 330i veya M Sport modellerine göre bu kısımlarda ufak değişiklikler de olacak.

Gelelim 2022 BMW 3 Serisi için açıklanan teknik özelliklere. Aracın motorlarında ek bir değişim olmadığını gördük. Serinin yine hem hibrit seçenekleri var hem de 150 HP ile 375 HP arasında değişen motor seçenekleri var. Ama yeni bir motor seçeneğinin olmadığını da söylemem lazım.

Burada 8 ileri steptronic şanzımanın karşımıza çıktığını da ekleyelim. Teknik açıdan çok bir değişim durumu söz konusu değil.

2022 BMW 3 Serisi için Türkiye fiyatı açıklaması ise henüz gelmiş değil. Almanya fiyatı 43.900 Euro olarak duyuruldu. Türkiye fiyatları da yakın bir dönemde duyurulacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version