Lüks yapısı ve karakteristik tasarımıyla beraber markasının en iddialı serisi olan BMW 7 yenilendi. 2022 BMW 7 serisi tanıtıldı. İki farklı motor seçeneğiyle gelen ailenin yeni üyesi, epey dikkat çekecek.

Hem tasarım açısından hem de teknik özellikler açısından çok ama çok iddialı bir seri olduğunu gördüğümüz modelin özelliklerine geçelim.

2022 BMW 7 Tasarımı ve Teknik Detaylar

Tasarımdan başlamak en iyisi. Aracın tasarımı her zaman olduğu gibi iddialı ama bu kez en iddialısı diyebiliriz.

Seride yine ön kısımda dev böbrek ızgara var. Markanın karakterini net olarak ortaya koyuyor. Burada parçalı far yapısı da devam ettirilmiş. Yine üst kısımda gündüz LED farları ve alt kısımda ana farları görüyoruz.

M Sport versiyona özel olarak 22 inç boyutuna kadar çıkan jantlar da aracın heybetini arttırıyor desek yeridir. Arka kısımda ön bölüme göre daha sade bir yapı var ama, burada da modern çizgiler dikkat çekiyor.

Ölçülere baktığımız zaman ise gerçekten dev boyutlarda bir araç görüyoruz. 5391 mm uzunluk değerinin olduğu 2022 BMW 7, tam 130 mm daha uzun bir araç olarak geliyor. Aks mesafesi de 3215 mm olarak açıklandı. Geniş ve rahat bir araç olduğunun kanıtı ölçüler, sedan severleri bir hayli sevindirecektir.

İç Tasarımda Yok Yok

2022 BMW 7 asıl olarak iç tasarımıyla kendisini gösteren bir araç. Aracın iç tasarımında lüksün dibine vurulmuş desek yeridir. Aracın hemen her yerinde ekranların hakim olduğunu görüyoruz.

Ön kısımda iDrive8 yazılımından beslenen ekranlar var. 5G bağlantısını da destekleyen araç, bu sayede online servislerin kullanımına da izin veriyor.

Aracın kapı kolların da bile, çeşitli düzenlemelere izin veren ekranların olduğu gözüküyor. Bu kısımlardan yolcular konfor odaklı tüm özelleştirmeleri yapabiliyor.

Asıl bomba ise tam olarak arka kısımda. 2022 BMW 7 arka kısımda bir sinema moduyla beraber geliyor. Sinema moduna geçtiğiniz zaman 31.3 inçlik ekran açılıyor ve 8K çözünürlüklü ekranda sinema keyfi yaşıyorsunuz. Ayrıca koltuklar sinema moduna göre otomatik olarak ayarlanıyor.

Son derece konforlu olan serinin ses sisteminde ise 1965W değerinde bir ses sistemi görüyoruz. Tam 36 hoparlörün yer aldığı Bowers & Wilkins ses sisteminin benzerlerinden çok daha önde olduğunu söylemek lazım.

Motor Özellikleri Neler?

2022 BMW 7 motor konusunda da başarılı bir araç. En temelde 3 ayrı motor seçeneğiyle geliyor. 740i modelinde 6 silindir 3.0 litre turbo motor görüyoruz. 48V hafif hibrit olan bu motorda 380 beygirlik güç ve 520 Nm tork değeri var. 100 km hızlanması ise sadece 5.2 saniye civarında.

760i modelinde ise 4.4 litrelik V8 motor var. Yine hafif hibrit olan motorda 540 beygirlik güç değeri var ve 750 Nm tork gibi çok iddialı tork değerleri görüyoruz.

Tüm bunların dışında bir de dizel model var. 740d xDrive olarak geçen dizel modelde de 3.0 litre turbo motor göreceğiz. 300 beygirlik motor 670 Nm tork değeri sunacak.

Adaptif havalı süspansiyon ile 10 mm alçalma ile 20 mm yükselme, 130 km hıza kadar kullanılabilen sürüş asistanı modu, Level 2 Plus otonom sürüş desteği, akıllı telefon ile park özelliği, adaptif sürüş kontrol sistemleri gibi artıları olacak yeni serinin giriş modelinin 90-100 bin dolar arasında bir başlangıç fiyatı olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version