2022 BMW X7, geçtiğimiz hafta içerisinde resmi olarak tanıtıldı. BMW’nin lüks X serisi ailesinin sunduğu yeni özelliklere bakacağız.

Zira söz konusu araç, 2021 yılından beridir sızıntıların gündeminde olan bir araç ve nasıl bir yapıyla geleceği çok merak ediliyordu. Tabii ki fiyatları da çok merak ediliyordu ama şu an için Türkiye fiyatları konusunda bir şey söyleyemiyoruz.

2022 BMW X7 Özellikleri ve Tasarım Detayları

Yeni aracın tasarımı, bilindik BMW tasarımının revize edilmiş hali diyebiliriz. Ön kısımda o geniş böbrek ızgaralar yine karşımıza çıkıyor. Açıkçası şu ızgara yapısını görmeden araca BMW diyemiyoruz. Bu ızgara yapısı öyle bir hale geldi.

Onun dışında aracın ön kısmında tamponda da değişiklik yapıldığını görüyoruz. Alt kısımda sensörlerin de bulunduğu tampon alanı dışında, farların tasarımının da revize edildiğini net olarak görüyoruz.

3 bölmeli bir far tasarımına geçiş yapılmış. Hem far yerleşiminde hem de tipinde değişikliğe giden 2022 BMW X7, daha net hatlarıyla dikkat çekiyor desek yeri. Ayrıca renk seçenekleri de arttırılmış durumda. Toplamda 14 farklı renk seçeneği var.

Aracın iç kısmına baktığımız zaman da yeni neslin tüm detaylarını sunduğunu anlıyoruz. Tam orta kısımda konumlandırılmış olan tek ekran bizi karşılarken, sürücü kısmında dijital gösterge alanı ve orta konsol kısmında da multimedya ekranı var.

12.3 inçlik dijital gösterge ekranının yanında 14.9 inçlik bir de multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. İki ekran birleştiği zaman, dediğimiz gibi dev bir panelle karşı karşıya kalıyoruz.

Aracın koltukları da her zaman olduğu gibi yüksek konfor sunuyor. Isıtmalı, ek havalandırma ve masaj özellikli olan koltuklar, versiyona göre gerçek deri ya da suni deri olarak tercih edilebiliyor.

iDrive 8 multimedya sistemi, yeni dijital klima sistemi gibi artıları da olan 2022 BMW X7, konfor açısından çok iddialı bir araç.

2022 BMW X7 Motor Özellikleri

Gücünü ortaya koyacak bir araç olan yeni X7, hem benzinli hem de dizel motorlara sahip. Benzinli ve dizel motorlar 3.0 litre motorlar. 48V hafif hibrit destekli olan bu motorları zaten görmüştük.

Asıl sürpriz olan ise 4.4 litrelik V8 çift turbolu motor seçeneği. Yine 48V hafif hibrit desteği olan motor, 530 beygirlik güç sunuyor. Tork değeri ise 750 Nm tork olarak belirlenmiş.

Bu motor sayesinde böylesine dev bir araç sadece 4.5 saniye içerisinde 100 km hıza çıkabiliyor. Eğer biraz daha yüksek bir performans isteyen olursa, özel bir seri daha var.

Alpina XB7 adı verilen bu özel versiyon, 630 beygirlik güce ve 800 Nm torka kadar çıkarılmış durumda. Bu modelde 100 km hızlanma süresi 4 saniyeye kadar düşerken, maksimum sürat ise 290 km olarak belirlenmiş.

En güçlü seçenekte de en düşük seçenekte de ZF 8 ileri otomatik şanzıman kullanan 2022 BMW X7, aks yönlendirme ve savrulma önleme gibi teknolojilere de sahip.

Aracın tüm bu özellikleriyle beraber fiyatı ise 79 bin dolar olacak açıklandı. Tabii ki giriş model için açıklanan fiyat 79 bin dolar. Üst versiyonlara göre fiyat katlanarak gidiyor. Türkiye fiyatlarının ne zaman açıklanacağı ise belli değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version