Yeni nesil HR-V modeli için birkaç teaser görseli yayınlanmış ve yayınlanan görsellerin de hemen arkasından tanıtım tarihi için duyuru gelmişti. Merakla beklenen 2023 Honda HR-V tanıtımının ise bugün itibariyle yapıldığını gördük.

Markanın bambaşka bir tasarım dilini gösterdiği seri, ilk olarak ABD pazarı için duyuruldu. Fakat bu tasarım değişikliğinin diğer pazarlarda da yapılmasını bekliyoruz. Hatta HR-V modelinde benimsenen yeni tasarım dili, diğer serilere de yansımaya başlayacaktır.

2023 Honda HR-V Tasarımı ve Detayları

Aracın iç tasarımı ve diğer teknik bilgileri için bir süre daha bekleyeceğiz. Honda bu konuda biraz ağzı sıkı davrandı. Çok fazla bilgi vermedi ve açıkçası daha çok yeni dış tasarım dilini öne çıkarmak istedi.

Dış tasarıma baktığımız zaman ise gerçek anlamda büyük değişiklikler yapıldığını görüyoruz. Bir kere ön kısımda ızgara alanı değişmiş. Dev petek şeklinde bir yapının kullanılması dikkat çekiyor.

Ama alan olarak biraz daha dar bir alana yer verildiğini de söylemek lazım. Izgara alanının hemen üzerinde ise markanın yeni logosunun yer aldığını da belirtelim. Kaput kısmına geçildiğinde ise kaput alanının daha uzun olduğu net olarak gözüküyor.

Daha kaslı ve daha uzun bir kaput var. Aracın daha büyük bir motor barındıracağını da buradan anlayabiliyoruz.

Bu arada çamurlukların da büyüdüğünü eklemiş olalım. Aracın arka kısmına doğru yola çıktığımız zaman ise tavandaki değişim dikkatimizi çekiyor.

Bu kısımda daha düz bir panel kullanılmış durumda. Eğim azalmış, eğimin azalmasıyla beraber araç daha net bir tasarıma geçmiş.

Arka kısımda da büyüyen stop lambaları ve biraz daha yuvarlak hatlar dikkat çekiyor. Tüm bu tasarım yapısıyla beraber 2023 Honda HR-V modelinin daha görkemli ve daha modern durduğunu söyleyebiliriz.

Ama teknik detaylar ve iç tasarım detayları gibi kısımlar için biraz daha beklememiz gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version