Üst sınıf markalardan biri olan Maserati, bir süredir sızıntılara konu olan yeni aracı 2022 Maserati Grecale modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Markanın yeni aracı, beklentileri tamamen karşıladı ve üst düzey bir performans ile kendisini gösterdi. Adında bile bir anlam yatan yeni aracın özellikleri kadar tasarımı da başarılı bulundu.

2022 Maserati Grecale Özellikleri ve Tasarımı

Tasarım kısmında hem markanın geleneksel yapısı korunmuş hem de yeni nesle yumuşak bir geçiş yapılmış.

Ön kısma baktığımız zaman yine o dev ızgarayı ve 3 mızraklı logoyu görüyoruz. Daha yuvarlak farların kullanıldığı ön kısımda aşağı doğru eğimli olan kaput kısmını da unutmamak gerekiyor.

Arka kısımda ise nispeten daha uzun olan stop lambalarıyla yuvarlak hatlara önem verildiğini söyleyebiliriz.

Aracın iç kısmı ise tamamen yeni nesil. Orta bölümde yer alan ikiz ekran alt alta sıralanıyor. Dijital gösterge paneli ise aracı biraz daha teknolojik kılıyor. Tabii ki yine üst düzey döşemeleri ve belli noktalarda kullanılan 3 mızraklı logoyu da unutmamak lazım.

Özelliklere geçtiğimiz ise tabii ki motor bizi heyecanlandırıyor. Giriş modelde 2.0 litre ana motorun bulunduğu hibrit bir seri var. 4 silindirli motor, 48V hafif hibrit üniteye sahip. Bu motorda toplam 300 beygirlik güç var. Tork değeri ise 450 Nm olarak açıklandı.

Bir üst seçenek olan Modena motorunda ise 330 beygirlik bir seçim yapılmış. Ayrıca 450 Nm tork seçeneği de bu modelde de aynen devam ediyor. Her iki motor seçeneğinde de 240 km maksimum hız var.

2022 Maserati Grecale aracının en yüksek motor seçeneğinde ise 3.0 litrelik bir V6 motor var. 525 beygirlik bir güç sunan bu motor, 620 Nm tork değerine sahip. En yüksek seçenek bu ve tam 285 km maksimum hıza kadar çıkabiliyor.

Tüm modellerde 8 ileri ZF otomatik vites kullanan markanın bu iddialı seri için nasıl bir fiyat belirlediğini ise bilmiyoruz. Bunu da birkaç ay içerisinde öğreneceği gibi duruyor. Zira aracın satışları yılın ilk yarısı içerisinde başlamış olacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version