Chery, uzun süre önce ülkemizden ayrılmıştı. Fakat firma, geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yaparak yakın zamanda tekrar ülkemizde boy göstereceğinin de sinyallerini vermişti. Ülkemizde yer alacak olan modeller yeni SUV serisi modeller olacak ama bir de sürpriz olabilir. Zira marka bugün 2022 Chery Arrizo 8 modeli için bir ön duyuru gerçekleştirdi.

Şimdilik araç için sadece ön duyuru yapıldığını söyleyebiliriz çünkü söz konusu aracın tasarım görselleri dışında çok önemli detaylar paylaşılmadı.

2022 Chery Arrizo 8 Tasarımı Şık Bir Sedanı İşaret Ediyor

Yeni duyuruda, aracın rakip sedan modellerine göre biraz daha görkemli bir yapısının olduğunu gördük. Ön kısımda hareketli bir ızgara tasarımının kullanıldığı 2022 Chery Arrizo 8, yine ince LED’ler ile bu tasarımı da desteklemiş olarak gözüküyor.

Arka kısma geçildiği zaman ise farları destekleyecek bir tasarımı olan yeni stop lambalarının kullanılacağı gözüküyor.

Çok ince bir stop lambası şeridi kullanılması, aracın daha modern durmasını da sağlamış durumda.

Dış tasarımı geçiş kapıyı açtığımız zaman, iç tasarımda da çok iddialı bir yapı görüyoruz. Tamamen yeni nesil bir araç var. İç kısımda oldukça sade bir yapıyı benimseyen araç, tek bir ekran bölümü sunuyor.

Bu tek ekran dışında içerde ne buton ne de ek bir kontrol alanı var. Sadece alt kısımda vites değiştirme kolunun yer aldığını görmekteyiz.

Bu yapıyla beraber tasarımda göz doldurucu olan aracın, teknik özellikleri ise açıklanmadı. İddialara göre araçta iki ayrı motor seçeneği olacak. Bunlardan biri 2.0L, bir diğeri ise 1.6L olarak belirlenecek.

En güçlü motorun ise 250 beygire kadar çıkacağı iddiası bulunmakta. Ama dediğimiz gibi bunun için resmi bir açıklama olmadı.

Aracın Çin’de satışa başlayacağı da gelen bilgiler arasında. Fakat Türkiye gibi pazarlar için de düşünülürse çok sürpriz olmaz. Belki geri dönüş şerefine yeni sedan modeli de ülkemize gelir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version