Dacia, yılın başında yeni bir marka oluşumu içerisine girdiğini açıklamıştı. Bu yeni marka oluşumuyla beraber Dacia’nın başta logo değişikliği yaptığı, bunun yanında karakteristik araç yazılarında da stil değiştirdiğini görmüştük. Dijital döneme daha uygun bir logo ve yazı stili belirlenmişti. İşte bu yapı ile donatılan yeni modeller bir bir duyurulurken en son 2022 Dacia Duster Commercial serisi için de satışların başladığı duyuruldu.

Aslında Duster ailesine dahil olan yeni Commercial versiyonuna çok yabancı değiliz. Zira bu versiyon aracın ticari versiyonu olarak gösterilebilir. Çok büyük farkları da yok.

2022 Dacia Duster Commercial, Yeni Ticari Dacia Duster Oldu

Başta Birleşik Krallık temelli olarak satışa sunulan versiyon, tam anlamıyla ticari Dacia Duster modeli desek yeridir.

Aracın en büyük farkı, arka kısımda koltukların olmaması. Yük taşıma odaklı bir araç olduğu için marka arka kısma koltukları yerleştirmek yerine yük alanı oluşturmuş.

Yük alanı özel bir file ve bölme ile sürücü kabin kısmından ayrılmış. Bu kısımda 1.623 litrelik bir bagaj kapasitesinin sunulduğunu söylemek lazım. Ayrıca yük kapasitesi konusunda da bir artış yaşanıyor ve sadece bagaj bölümü için 503 kg gibi bir taşıma kapasitesi görüyoruz.

Kargo alanıyla, ticari odaklı kullanımlar için tercih edilen araçlardan olacağı kanısına vardığımız 2022 Dacia Duster Commercial, diğer kısımlarda ise çok büyük bir fark sunmuyor.

Ön kısımda yeni Dacia logosu ve arka kısımda yeni bir Dacia yazısının dışında, araç son nesil Duster detaylarını olduğu gibi yansıtıyor.

Motor seçenekleri konusunda da yine bu modelde de 3 ayrı seçeneği tercih edebiliyorsunuz. 1.3 TCe benzinli 148 beygirlik motor, 1.0 litrelik TCe 90 beygirlik motor ve 1.5 dCi dizel 113 beygir motor seçenekleri var.

İsteyen sürücüler için 4X4 seçeneğinin de olduğu 2022 Dacia Duster Commercial için şimdilik satışların Birleşik Krallık ile sınırlı olduğunu da ekleyelim.

Aracın fiyatına gelince seri, 17 bin dolar civarında bir başlangıç fiyatına sahip. Paketlere göre fiyatlar artarak gidiyor.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version