2022 Honda Civic Type R geçtiğimiz ay tanıtıldı. Araç gerçekten çok beklendi ve merak edilen bir seri oldu. Üzücü olan kısım şu ki bu kadar beklemeye karşın serinin teknik özelliklerini göremedik.

Sadece yeni nesil tasarım dilini görebildik. Motor kısmında bizi neler bekliyor ya da donanımlar açısından bu kez nasıl bir araç bizi karşılayacak tam olarak bilmiyoruz. Ama yine de aracı eski nesille karşılaştırmak mümkün. Motor1 tarafından paylaşılan karşılaştırma görseli üzerinden biz de araç için bir değerlendirme yapacağız.

2022 Honda Civic Type R ile Eski Nesil Arasında Nasıl Farklar Var?

Önce bir iç tasarıma bakmak istiyorum. Sonrasında arka ve ön tasarımı değerlendireceğiz.

İç Tasarım

Eski nesil ile iç tasarım karşılaştırıldığı zaman, çok büyük bir fark olduğu gözüküyor. Yeni Civic modelinde iç tasarım, geçen sene gelen standart yeni nesil Civic modelinde olduğu gibi revize edilmiş.

Tek bir çizgi üzerinde uzanan ızgara alanının bulunduğu yeni nesil iç tasarımda yukarı doğru uzanan multimedya ekranını da görüyoruz. Eski nesilde multimedya ekranı ön konsol içerisine gömülü olarak geliyordu.

Onun dışında görsellerden de görebileceğiniz gibi hem dijital gösterge alanı hem de klima butonları için alan tamamen değişmiş.

2022 Honda Civic Type R
2020 Honda Civic Type R

Arka Kısımda Farklar Neler?

2022 Honda Civic Type R ile eski nesil arasında arka kısım tasarımda da farklar var. Aracın arka kısmında çok daha modern bir yapı dikkat çekiyor. Spoyler biraz daha küçük hacimli.

Far takımı tamamen değişiyor. Tampondaki bölümler ve ışıklandırma kısmı tamamen değişmiş. Ayrıca tavan kısmında da bu değişikliği görebiliyorsunuz.

2022 Honda Civic Type R
2020 Honda Civic Type R

Ön Bölümde Farklar

2022 Honda Civic Type R nasıl farklarla geliyor sorusu için son cevabı ön tasarımda vereceğiz.

Kaput kısmı değişmiş. Yeni nesilde far takımı değişiyor ve ızgara alanı da ona göre revize ediliyor. Alt tampon ve havalandırma alanı bölümünde ise tamemen bir değişim söz konusu.

Ayrıca unutmadan yeni nesilde kaput üzerinde yer alan havalandırma açıklığı da değiştirilmiş olduğunu ekleyelim.

2022 Honda Civic Type R
2020 Honda Civic Type R

2022 Honda Civic Type R ile neler değişti az çok anlatmaya çalıştık. Tabii ki bu tasarım açısından yapılan değişiklikler. Teknik özellikleri karşılaştırma için bekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version