Dacia, 2021 yılında da iyi bir gidişat çiziyor. Sandero modelleri, markanın hem en ucuz otomobiller sınıfında üyelerinin bulunmasını sağladı hem de teknolojileriyle dikkat çekti. En az bu modeller kadar çok konuşulacağı umut edilen bir başka seri ise 2022 Dacia Logan MCV olacak.

Logan ailesine yeni bir yüz kazandıracak olan seri, marka için de önemli olacak çünkü marka için dönüşüm tamamlanacak. Bir nevi tüm sınıflar yenilenmiş olacak. İşte bu kadar önemli olan yeni Logan ailesinden de ilk görüntüler gelmiş durumda.

2022 Dacia Logan MCV Nasıl Bir Tasarım Benimseyecek?

Görselleri sızdırılan araç, şu an için çok net değil. Çünkü deneme sürüşleri sırasında aracın tamamen kamuflajlı bir şekilde kameralara yansıdığını gördük. Buna rağmen anladığımız ayrıntılar da yok değil.

Kış testlerindeki aracın görsellerine göre, yeni aracın arka kısmı daha geniş tutulacak. Üst kısma doğru uzayan bir tasarım benimseyen arka bölümde çok daha geniş stop lambalarının kullanılması söz konusu olacak.

Yine yeni modellerde olduğu gibi CMF-B platformu üzerinde kurulacağı ve buna göre bazı özelleştirmeler katacağı da söylenen aracın yepyeni bir tasarımı olacak.

2022 Dacia Logan MCV hakkında tek bildiğimiz ise platform ve tasarım detayları değil. Motorun nasıl olacağı konusunda da bilgiler var. Motor konusunda hacim olarak çok yüksek bir motor hacmi beklemek gerekiyor.

Evet 2022 Dacia Logan MCV kasası biraz geniş ama birçok yeni araçta olduğu gibi bu durum geniş motor sunulacak anlamına gelmiyor.

Yüksek motor hacmi yerine yeni Logan serisinde 1.0L motor göreceğiz. Turbo versiyonun da olacağı söylenen bu motor dışında bir seçenek olacak mı belli değil.

Bunun için de beklemek lazım ama öyle çok uzun süre değil. 🙂 2022 adıyla anılıyor olsa da aracın tanıtımı 2021 yılının ikinci yarısında olacak. Yani birkaç ay içerisinde yeni Logan serisini görmüş olacağız.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version