Özellikle tasarım konusunda iddiasını konuşturan 2022 DS 4, geçtiğimiz ayın sonlarında Türkiye’ye gelecek araçlar arasına adını yazdırmıştı. Net olarak hangi gün geleceğini bilmiyorduk ama aracı Eylül ayı içerisinde bekliyorduk.

Beklediğimiz de gerçekleşti. Ay bitmeden yeni modelin Türkiye satışları başladı. Tabii ki satışların başlaması sonrasında ilk merak edilen 2022 DS 4 Türkiye fiyatları oldu. İki ayrı motor seçeneğiyle gelen aracın fiyatları nasıl değişiyor ve motor özellikleri nasıl yakından bakalım.

2022 DS 4 Türkiye Fiyatı ve Motor Seçenekleri

Aracın motor seçenekleri kısmında hem dizel hem de benzinli seçenek görüyoruz. Bu yönüyle iki ayrı motor seçeneği sunarak seri daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeyi amaç edinmiş gibi gözüküyor.

İlk motor seçeneğinde BlueHDi 130 dizel motor görüyoruz. Dizel versiyonda aracın motorun adından da anladığınız gibi 130 beygir olduğunu göreceğiz.

İkinci seçeneğe geçiş yaptığınız zaman ise benzinli motor karşınıza çıkacak. Burada da PureTech 225 motoru yer alacak. 225 beygirlik motor, performans konusunda da biraz daha iyi bir seçenek diyebiliriz.

8 ileri otomatik şanzıman seçeneği sunan 2022 DS 4 modelinin Türkiye’de sunulacak donanım seviyesi ise Trocadero olacak. Diğer paketler ve ek motor seçeneklerinin gelip gelmeyeceği net değil.

Gelelim bu detaylarla beraber serinin fiyatları kısmına. İlk açıklanan listelere göre 2022 DS 4 benzinli versiyon Türkiye fiyatı 1.112.000 TL. Dizel versiyon için belirlenen fiyat ise 1.080.600 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Üst segment bir seri olması nedeniyle yeni DS 4 için fiyatların zaten 1 milyon TL sınırının üzerinde olmasını bekliyorduk. Ama tabii ki sizin de fiyatlar konusunda yorumlarınızı beklediğimizi belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version