Sportif yapısı sayesinde ülkemizin de sevilen modellerinden biri olmasına karşın uzun zamandır Avrupa pazarında yeni bir versiyonuyla karşılaşmadığımız ASX, sonunda yenilendi. Merakla beklenen 2023 Mitsubishi ASX modelinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Yine sportif tasarımıyla karşımıza çıkan araç, farklı motor seçenekleriyle de göz dolduracak gibi duruyor. Özellikle elektrikli dönüşüm kapsamında gelecek olan modeli çok konuşacağız diyebiliriz.

2023 Mitsubishi ASX Tasarımı ve Özellikleri

Aracı şöyle dıştan incelediğiniz zaman gözünüze bir yerden tanıdık bir araçmış gibi gelecek. Zira seri Fransız ortağı Renault Captur modelinin tasarım çizgilerini paylaşıyor.

Ön kısımda Mitsubishi logosuna göre biraz daha özelleştirilen ızgara alanı karşımıza çıkıyor. Bu kısmı keskin hatlarla LED aydınlatmalar takip ediyor. Far takımı kısmında ise C şeklinde gündüz LED’lerini görüyoruz.

Yenilenmiş far takımı araca şık bir görüntü kazandırmış diyebiliriz. Ön kısımda olduğu gibi arka kısımda da C şeklinde stop lambalarına yer veren ve yine tanıdık bir tasarım kullanan 2023 Mitsubishi ASX, iç tasarımını son nesil teknolojilere göre yeniliyor.

Sürücü kısmında 7 inçlik bir dijital ekrana yer veren seri, multimedya ekranı kısmında da standart olarak 7 inçlik dikine bir ekranla geliyor. Ama en yüksek paket seçeneğinde multimedya ekranının 10.25 inçlik boyutlara kadar çıktığını görüyoruz.

Android Auto ve Apple CarPlay desteğini de unutmamak gerekiyor. Bu yönüyle iç tasarımda da son teknolojilere göre modern bir yüz sunan serinin, teknik özellikler kısmına gelince de çok fazla seçenek sunduğunu görüyoruz. Toplamda 5 ayrı motor seçeneği bizimle.

Bu motorlar içerisinde PHEV seçeneği ve doğrudan içten yanmalı motor seçeneği de var. En yüksek seçenek 1.6L litrelik 4 silindir PHEV motor.

Bu motorda 160 beygirlik güç ve 144 Nm tork değeri var. Doğrudan elektrikli araç olarak da yol alabilen seçenek, 49 km kadar elektrikle gidebiliyor. Diğer motor seçenekleri de hemen aşağıda.

  • 1.6 litrelik hibrit motor ile 141 beygirlik güç ve 148 Nm tork.
  • 1.0 litrelik 4 silindir motor 90 beygirlik güç ve 160 Nm tork.
  • 1.3 litrelik 4 silindir yarı hibtir motor 138 beygir güç ve 260 Nm tork.
  • 1.3 litrelik 4 silindir yarı hibrit motor 156 beygir güç ve 270 Nm tork.

Tüm bu özellikleri ve trafik işareti tanıma, aktif şerit takip sistemi, park asistanı gibi yeni nesil teknolojileriyle gelen 2023 Mitsubishi ASX için henüz fiyat bilgisi ortaya çıkmadı. Aracın satışı için 2023 yılının Mart ayı hedef gösterildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version