Hyundai Ioniq 5 N, markanın performans serisi araçlarının yeni üyesi olacak. Daha önce aracın tasarım görselleri ile ilgili bazı bilgiler elde etmiştik. Hatta serinin testi sırasında kamuflajlı görsellerin bile geldiğini görmüştük.

Fakat söz konusu aracın teknik özelliklerine ilişkin bilgiler konusunda çok fazla bir detay yoktu. Hatta teknik özellikler sır gibi saklanıyordu desek yeridir. İşte söz konusu model için teknik özellikler konusunda da beklediğimiz önemli açıklamalar geldi. Hyundai Teknik Direktör Danışmanı Albert Biermann ile yapılan röportaj sırasında aracın teknik detayları için yeni bilgiler ortaya çıktı.

Hyundai Ioniq 5 N, Sandığımızdan Güçlü Olacak

Yapılan açıklamaya göre söz konusu model 570 beygir motor gücünden aşağı bir güç sunmayacak. Beklenti ise serinin motor gücü kısmında 590 beygirlik bir güç sunması yönünde.

Motor gücü konusunda markanın en iddialı modellerinden biri olacağını da böylece anlamış olduk.

Araç hakkında verilen bilgiler sadece motor gücüyle de alakalı değil. Söz konusu serinin teknik artıları konusunda da farklı bilgiler verildi. Buna göre Hyundai Ioniq 5 N, yine drift moduna sahip olacak.

Araçta hem rejeneratif frenler hem de sürtünmeli frenler bulunacak. Fren konusunda tam olarak hangi teknolojinin kullanılacağı kısmında ise ek açıklamaları beklemek lazım.

Ne kadar güçlü bir araç geleceği de böylece kanıtlanmış oldu. E-GMP platformu üzerinden yükselecek olan Hyundai Ioniq 5 N için tanıtım tarihi hala netlik kazanmış değil ama şu da var ki yapılan açıklamalar aracın çok yaklaştığını gösteriyor.

Ülkemize N versiyonu gelecek mi bilmiyoruz ama çok yakında aracın tüm teknik özelliklerini de görmeyi umut ediyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version