Peugeot, yeni bir tasarım dilini benimsedi. Aslan diş olarak gösterilen bu tasarım yapısı bir hayli öne çıktı. Yeni araçlarda da kullanılan aslan diş tasarımı en son 208 modeliyle ülkemizde boy göstermişti. Şimdi yeni tasarım diliyle ülkemizde boy gösterecek olan model 2022 Peugeot 308 olacak.

Aslında geçen sene sunulan ve lansman rengi olan yeşil ile çok beğenilen seri, 2022 yılı bitmeden ülkemize de gelecek.

2022 Peugeot 308 için Türkiye Macerası Başlıyor

Ülkemizde de yeni 208 modeli gibi sevilmesi beklenen 2022 Peugeot 308, Eylül ayında geliyor. Kesin hangi gün satışa çıkacağı belli olmamakla beraber aracın Eylül ayında sunulacağı ortaya çıktı.

Henüz modelin paket seçeneklerinin neler olacağı noktasında da bir bilgi yok. Dizel ve benzinli modellerin sunulması beklenmekte. 1.2 litrelik PureTech motor serisinin ülkemizde satılacak olan modellerde yer almasını bekliyoruz. PureTech serisi benzinli modelleri oluşturacak.

Dizel tarafında ise 1.5 litrelik 130 beygirlik bir motor seçeneği var. Bu seçeneğin de ülkemizde olmasını bekliyoruz. Tabii ki net olarak olur mu olmaz mı buna cevap vermek mümkün değil. Ama beklenti iki motor seçeneğinin de olması.

Son seçenek hibrit seçeneği olacak. 180 beygirlik ve 150 beygirlik güçler sunan hibrit motor seçenekleri de var. Bu seçeneklerin gelip gelmeyeceği konusunda bir fikrimiz yok.

2022 Peugeot 308 için şimdilik beklentiler ve son bilgiler bu şekilde. Eylül ayında aracın satış fiyatı belli olduktan sonra yeniden bir değerlendirme yapılması gerekecek.

Fiyatı biraz daha uygun olursa, rakip modellere karşı kesinlikle tercih edilecek araçlardan biri olacaktır diye düşünüyorum. Zira araç henüz ülkemize gelmeden 11 ayrı ödülle adı anılmaya başlandı.

Başta söylediğimiz gibi özellikler tasarım anlamında çok beklenen modellerden birisiydi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version