Ford, kısa süre önce Ranger modelinin yeni bir versiyonunu tanıtmıştı. Marka arayı çok fazla açmadı ve 2022 Ford Everest modeli için de tanıtım yaptı. Beklediğimiz bir modeldi ama yine de serinin tanıtılması bir bakıma sürpriz oldu. Zira bu kadar erken bir tanıtım yapılmasını beklemiyorduk. Zaten teknik veriler açısından bazı detaylar hala açıklanmış değil.  

Eski nesli de yeni bir seviyeye taşıyan aracın, özelliklerine gelecek olursak gayet tatmin edici olduğunu belirtmek lazım. Tasarım açısından da güzel artılar var teknik açıdan da güzel artılar var.

2022 Ford Everest Tasarımı ve Tüm Özellikleri

Bir SUV modeli olsa da pickup serisi olan Ranger’in görkemini olduğu gibi yansıtan Everest, motor gücü konusunda da bunu gösteriyor.

Daha geniş bir kasa, daha geniş bir yaşam alanı imkanıyla beraber serinin motoru V6 dizel serisi. 3.0 litrelik V6 dizel motor en güçlü seçenek.

3.0 litrelik V6 motor en güçlü seçenek ama tek seçenek değil. Bunun yanında bir de 2.0 litrelik bir dizel motor daha olacak. 2.0 litrelik dizel motor, muhtemelen daha yaygın olarak tercih edilecek seri olacak.

Diğer taraftan şu an değil ama ilerde aracın 2.3 litrelik EcoBoost motorunun da satışa sunulacağı bilgisi var. Motorlarda, 10 ileri otomatik şanzıman ya da manuel isteyenler için 6 ileri manuel şanzıman tercih etmeniz de mümkün olacak.

Ford sürüş teknolojilerini de destekleyecek ve şerit takip sistemi, 360 derece kamera, adaptif hız sabitleme, çarpışma önleme gibi ayrıcalıkları da getirecek olan serinin ne zaman nasıl bir fiyata satışa sunulacağı ise açıklanmadı.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version