İlk olarak Çin’in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sitesinde karşımıza çıkan 2022 Ford Explorer modeli, aradan geçen aylar sonrasında tanıtıma çıktı. Şu an için Çin’e özel bir araç olarak gösterilen seri Avrupa pazarına farklı bir isimle gelecek mi bilinmiyor ama aracın şimdiden çok konuşulduğu kesin.

Özellikle tasarım açısından tatmin edici yeniliklerle gelen serinin, üst segment SUV modellerine rakip olduğunu da eklemek isteriz. Peki aracın özellikleri açısından açıklanan detaylar neler?

2022 Ford Explorer Tasarımı ve Özellikleri

Aracın değişimi ön kısımdan başlıyor. Önde daha ince havalandırma deliklerinin olduğu yeni bir tampon ve üst kısımda daha geniş bir ızgara, direkt olarak aracın farkını ortaya koyuyor.

Serinin arkadan görüntüsüne baktığımız zaman da yine hem ışıklandırma takımında hem de bagaj kapağı detaylarında farklar olduğu anlaşılıyor. Özellikle alt kısımda tampon bölümünde, önde yapılan değişikliklere uygun değişikliklerin yapılması da dikkat çekici.

Aracın dış kısmında yapılan bu değişiklikler iç kısmında da kendisini gösterecek. İç kısımda bu kez dev bir ekran kullanılmış. Son dönemde birkaç marka bu derece büyük ekranları denedi. Ford, kullanan markalar arasına giriş yaptı. Ekranın boyutu 27 inç seviyesinde.

Yatay olarak uzanan bu ekranın yanında dijital gösterge ekranı da büyümüş durumda. 12.3 inçlik bir de dijital gösterge paneli kullanılmış.

2022 Ford Explorer motor konusunda ise eski serinin detaylarını olduğu gibi yansıtıyor. 2.3 litrelik EcoBoost motor, 275 beygir gücünde ve 425 Nm değerinde de tork üretiyor. Şanzıman kısmında da bir değişim yok. Yine 10 ileri otomatik şanzıman geliyor.

2022 Ford Explorer için açıklanan bu bilgilerle beraber araç resmiyet kazanmış oldu. Fiyat konusunda biraz daha beklememiz ve resmi açıklamaları takip etmemiz gerekecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version