2022 Ford Focus modelleri, sonunda tanıtıldı. Beklendiği gibi Fiesta modellerinde yapılan makyaj çalışmasının hemen sonrasında gelen yeni araçlar, yine markanın tasarım yapısını ortaya koymuş oldu. Gerek dış tasarım noktasında gerekse de teknolojiler noktasında araçların önemli yenilikler aldığını gördük.

Titanium, Active, ST-Line ve ST seçenekleriyle gelecek olan 2022 Ford Focus modelleri için tüm bu değişimden ve yeniliklerden söz edeceğiz. Bakalım araçlarda neler yapıldı ve tasarım değişiklikleri nasıl yansıdı?

2022 Ford Focus Özellikleri ve Tasarımı

Makyaj çalışması sonrasında serinin ön kısmında değişiklikler olduğunu görüyoruz. Baştan tasarlanan ızgara alanı artık daha büyük. Bunun yanında tüm modellerde kaput kısmının daha yüksek tutulduğunu da belirtelim.

Burada Active modelinde ızgara etrafında kullanılan krom alanının da dikkat çektiğini belirtelim. ST modellerinde ve ana modelde bu yapı yok. Ön kısım ile ilgili son detaylar ise logo ve far detayları. Izgaranın tam ortasına taşınan marka logosu ve yenilenmiş olan LED farları görüyoruz.

Arka kısımda ise SW ve standart modelde biraz daha koyu temalı LED stop lamba seçimi görüyoruz. ST modelinde bu seçim biraz daha sportif bir hale getirilmiş durumda. Ayrıca ST versiyonunda kullanılan ızgara bölümünün de farklı olduğu ekleyelim. Bu kısımda kullanılan ızgara alanı bal peteği şeklinde görüntüleniyor.

İç Tasarım

2022 Ford Focus serisinin asıl değişimi iç kısımda bizi karşılıyor. İç kısımda kesinlikle çok daha teknolojik bir araç var. Bir kere artık dev bir multimedya ekranına geçiş yapılmış durumda. Dijital gösterge paneli bir yana, multimedya ekranının da 13.2 inç boyutuna kadar çıktığını gördük.

Hem Android Auto hem de Apple Car Play destekli olan bu ekran Sync 4 teknolojisiyle geliyor. Yani güncellenmiş bir bilgi eğlence sistemi ve gelişmiş bir navigasyon da sunulmakta. Ekranın hemen alt kısmında geniş bir ızgara alanı ve bu kısmın altında da klima kontrol alanı yer almakta.

Yeni bir direksiyon ve çok daha fazla döşeme seçeneğiyle beraber iddiasını konuşturan seride lüks isteyenler için Vignale isimli bir de paket seçeneği olacak. Bu paket seçeneği, saten kaplamalardan yeni jantlara kadar birçok artıyı beraberinde getirmekte.

2022 Ford Focus Teknik Özellikler ve Motor Kısmı

Yenilenen tüm modellerde teknik özelikler açısından da bir yenileme söz konusu. Daha efektif olan sürüş modları, sürüş stiline göre uyarlanan otomatik şanzıman, kör nokta uyarı sistemleri, arka kısımda çarpışma uyarı sistemleri, şerit takip sistemleri, zemin modları, sürüş asistanları gibi teknolojileri görüyoruz.

Motor kısmına geçtiğimiz zaman ise bir hibrit artısı görüyoruz. Mild-hybrid artısıyla gelen araçta, 1.0 litrelik EcoBoost hibrit motor, 125 beygir ve 155 beygir güç seçenekleriyle geliyor. 7 ileri Powershif otomatik şanzımanın da tercih edilebileceği modeller, yakıt tüketimi konusunda da oldukça iyi.

Araçların giriş modellerinde ise 1.0 litrelik EcoBoost 100 beygir motorlar bizi karşılayacak. Bu motorlarda ise 6 ileri manuel şanzıman yer alacak.

2022 Ford Focus motor özellikleri konusunda en iyi seçeneği ise ST modelinde sunacak. Sportif bir model olan 2022 Ford Focus ST serisinde 2.3 litre EcoBoost motor yer alıyor. Bu motor da 280 beygir güce çıkıyor ve 420 Nm tork değeriyle beraber geliyor. Ayrıca ST modelinde direksiyonda vites kulakçıkları da yer almakta.

Şimdilik yeni modeller için paylaşılan bilgiler bunlar. Henüz araçların ne zaman Türkiye’de satılacağını bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version