Geçen yılın sonlarına doğru güzel bir yenilenme çalışmasından çıkan 2022 Ford Focus ST, yeni yüzüyle karşımıza çıkmış ve açıkçası daha sportif olan bu yüz sevilmişti. Uzun vadede seriyi daha da zenginleştirme planları olan Ford, bu planlar doğrultusunda ilk adımı da attı.

Öyle ki aracın yeni bir seçeneğini daha göreceğiz. Track Pack adıyla duyurulan yeni paket, aracın performans konusunda biraz daha iddialı bir hale gelmesini sağlıyor. Sportif yönün de biraz daha öne çıkacağı özel bir paketle karşı karşıyayız diyebiliriz.

2022 Ford Focus ST Track Pack Neler Sunacak?

Yeni paket seçeneği, manuel şanzıman sunulan araçlarda tercih edilebilir olacak. Dediğimiz gibi daha iyi performans hissi adına sunulmuş bir paket. Bu nedenle şanzıman kısmında da manuel vitesin seçilmiş olması sürpriz bir gelişme değil.

Yeni paketin farklarına gelecek olursak en önemli farkı süspansiyon tercihinin değişiyor olması. Bu pakette kullanılan süspansiyonlar detaylı bir şekilde ayarlanabiliyor ve farklı yollara göre farklı şekillerde kullanım sunulabiliyor.

Teknik kısımda yapılan bir başka değişiklik kaliperler kısmında. Burada Brembo 4 pistonlu kaliperlerden yana tercih yapılmış. Ayrıca aracın 19 inçlik jantları hafifletilmiş ve araca Pirelli P Zero Corsa lastikler eklenmiş. Bu detaylar da aracın daha sportif bir şekle büründüğünü gösteren detaylar.

Motor kısmında bir değişim söz konusu değil. 2.3 litrelik 280 beygir EcoBoost turboşarj motor karşımıza çıkıyor. Sadece yeni versiyonda ek olarak tasarım özelleştirmeleri ve piano black dokunuşları var.

Bu özelleştirmelerle beraber Track Pack paket seçeneğinin satışları da çok yakında başlayacak. Kış gelmeden satışlara geçilecek ama bu yeni versiyon için fiyatlar nasıl olacak açıklanmadı. İlk satışların Avrupa’da olmasını bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version