Spor otomobil dünyasının ikonik modelleri arasında yer alan Mustang, tüm ihtişamıyla yine sahnede. Bu kez karşımıza çıkan model 2023 Ford Mustang. Aslında alışılmış olan tasarımını koruyor olsa da yeni nesle geçen seri, güçlü motoru ve yüksek teknolojisiyle de dikkat çekiyor.

Aracın tarihine dönüp baktığımız zaman 7. nesil olarak değerlendirebileceğimiz yeni modelin, serinin ilerleyişini de farklı bir noktaya taşıması bekleniyor. Peki efsanede neler yeni? Bakalım.  

2023 Ford Mustang Tasarım ve Teknik Özellikleri

Aracın ön kısmına baktığımız zaman, karakteristik Mustang tasarımının çok fazla değiştirilmediğini görüyoruz. Yine geniş ızgara bölümü dikkat çekiyor ve bu kez üç parçalı bir far takımı karşımıza çıkıyor.

Oldukça keskin hatlara sahip olduğunu gördüğümüz ön kısımdan arka kısma doğru geçerken daha kaslı ve daha geniş bir kasaya sahip bir araçla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

Arka tekerlerin üzerindeki çamurluklar genişletilmiş ve araç daha kaslı gösterilmiş. Bunun dışında arka kısımdaki stop lambalarında ise yine ön bölüme uygun şekilde 3 parçalı tasarım kullanılmış. Aslında çok sürpriz bir tasarım değil.

Burada versiyonlar arasında da farklar var. Mesela V8 motor kullanan GT modelinde, arka kısımda 4 egzoz çıkışına yer verilirken, standart modelde çift egzoz çıkışına yer verilmiş. GT modelinde ek olarak kaput havalandırma bölümünün olması gibi tasarım farkları da var. Bunlar versiyonlara göre dış kasada yaşanan ufak farklar.

2023 Ford Mustang için iç tasarım kısmına geçtiğimiz zaman ise işte burada teknolojiyi görüyoruz. Tek ekran tasarımını benimseyen araç, 12.3 inçlik dijital gösterge alanı ve bu alanın hemen yanında 13.2 inçlik multimedya ekranı ile karşımıza çıkıyor.

Multimedya kısmında SYNC 4 yazılımının desteklenmesi de aracın OTA üzerinden güncellemeler alacağını gösteriyor.

Genel olarak iç tasarımda da sade bir yapının belirlendiğini söylemek lazım.

2023 Ford Mustang için artık tasarımı bir kenara bırakalım ve teknik özelliklerden söz edelim.

Seride iki ayrı motor seçeneği karşımıza çıkacak. Standart modelde tamamen yenilenen 2.3 litrelik EcoBoost motor yer alıyor. Tork ve beygir gücü açıklanmayan bu versiyon, yine performanslı olacak ama diğer motor seçeneğinin çok gerisinde.

Öyle ki diğer seçenek kısmında 5.0 litrelik V8 motor karşımıza çıkıyor. Bu dev motor için de tork ve beygir gücü gibi detaylar açıklanmış değil. Coyote V8 motorunun 4.nesil yenilenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkacak performanslı motorun, teknik verilerini de merakla bekliyoruz.

Uzaktan kumanda ile aracı çalıştırma, elektronik drift fren sistemi, MacPherson stil ön süspansiyonlar, trafik işaretleri tanıma sistemi, adaptif hız kontrol sistemi gibi teknolojileri de sunacak olan 2023 Ford Mustang, 2023 yaz aylarında satışa sunulacak.

Araç için ek teknik detaylar ve fiyat bilgisi de satış dönemine kadar açıklanacaktır. Şu an diğer detayları bilemiyoruz.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version