Yeni dev modeli öncesinde bir ara model tanıtımı yapmak isteyen Ford, geçtiğimiz gün paylaştığımız 2022 Ford Maverick modelini tanıttı. İlk resmi görsellerin paylaşılmasının ardından 2 hafta içerisinde tanıtılan araç, bir hayli beğeni toplamış durumda.

Navara gibi bir pickup modelinin Avrupa’dan çekilme açıklaması yapmasının ardından belki Avrupa ışıkları da yanabileceği düşünülen modelin, özelliklerine ve tasarım detaylarına geçelim.

2022 Ford Maverick Özellikleri ve Tasarım Detayları

Ailenin en küçük üyesi olma özelliğini taşıyan yeni seri, 5072 mm uzunluk ile geliyor. Ayrıca aracın yüksekliği de 1745 mm olarak açıklandı. Bu değer gösteriyor ki Ranger aracına göre daha küçük bir model bizi karşılayacak. Hatta dediğimiz gibi kendi ailesinin en minisi karşımızda.

Tabii ki kendi ailesinin. Yoksa yine bir pikcup modeli olduğunu unutmamak gerekiyor. Kabin kısmında da çift kabin olarak geçen seri arka kısımda Flexbed kabin kullanmakta.

Tamamen değişen kabinde ekstra cepler ve güç girişi alanları bulunuyor. Ford bu kısımda önemli değişiklikler sunmuş durumda. Toplam yük kapasitesi ise 680 kg olarak açıklandı. Ayrıca çekme kapasitesi 907 kg civarında.

İç kısma geçildiğinde ise yine yenilenmiş bir araç görmekteyiz. Aracın iç kısmında 8 inçlik bir ekran var ve temelde bu multimedya ekranı üzerinden kontroller sağlanıyor.

2022 Ford Maverick içerisinde yer alan bu ekranın ayrıca SYNC 3 sistemi de desteklemekte. Bu da akıllı telefonlar üzerinden aracın her bilgisini kontrol etmenize izin veriyor. Hatta telefondan aracın motorunu bile çalıştırmanız mümkün.

2022 Ford Maverick Motor Özellikleri

Aracın iç ve dış yapısından sonra motora geçelim. Araçta hibrit bir sistem görüyoruz. Hem 4 silindirli bir motor hem de bir elektrikli motoru görüyoruz. 191 beygirlik motor, 2.5 litrelik ve CVT şanzımanla geliyor.

İkinci seçenekte ise 2.0 litrelik turbo benzinli bir motor var. Bu motorda 253 beygirlik güç değeri var ve 376 Nm tork karşımıza çıkıyor. Bu modelde de 8 ileri otomatik vites seçeneği söz konusu. İstenirse 4 çeker opsiyon olarak eklenebiliyor.

2022 Ford Maverick bu özelliklerle beraber ABD genelinde satışa çıktı. Aracın fiyatı ise 20 bin dolar başlangıç fiyatı olarak açıklandı.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version