Tanıtıldı tanıtılacak derken 2022 Ford Mondeo sonunda ortaya çıktı. Nasıl bir araç olacağını az çok tahmin ediyor ve yorum yapabiliyorduk. Ama bu zamana kadar aracı resmi olarak görme şansımız olmamıştı.

Çin’de yapılan tanıtım sonrasında ortaya çıkan yeni model, tüm sızıntı sürecinde oluşan beklentileri karşılayacak bir tasarım diliyle geldi. Tasarımdan söz edeceğiz çünkü resmi teknik özellikler henüz açıklanmış değil.

2022 Ford Mondeo Tasarımı ve Beklenen Teknik Özellikleri

Aracın tasarımı oldukça sert. Yeni bir tasarım dilini yansıtan seri, “Progressive Energy in Strength” tasarım dilini benimsemiş durumda.

Bu yeni tasarım diliyle beraber aracın daha geniş olduğunu görüyoruz. Hem daha uzun hem de daha geniş tutulmuş seri, 63 mm kadar daha uzun.

Genişlik söz konusu olduğu zaman ise modelin 23 mm daha geniş olduğu açıklandı. Şöyle bir tasarıma baktığımızda ise dediğimiz gibi dikkat çekici bir yapı var. Önde olabilecek en ince şekillerden birinde far tasarımı ve rende yüzlü bir ızgara bizi karşılıyor.

Performanslı olacak aracın kaput tasarımı ise bu performans hissini ortaya koyacak şekilde aerodinamik düzenlemelere sahip. Birkaç farklı noktadan çizgisel yapı sunulmuş.

Bir hayli uzun olan aracın arka kısmında ise kademeli bir stop lambası çizgisi var. Burada kademeli bir yapı kullanılırken, ana stop lambalarında ise 3 ayrı nokta kullanılmış.

Arka bölümde Mondeo yazısı da geniş bir şekilde yerleştirilmiş. Bunların dışında gömülü olan kapı kolları, ön kısımda sürücü hareketini algılayan ve ona göre hareket eden hücre yapısı gibi ek birçok özellik var.

Bir Mustang havasında olan 2022 Ford Mondeo modelinin iç tasarımı ise net olarak gösterilmedi. Fakat bazı görsellerde iç kısımda kullanılan yapıya da şahit olduk. Buna göre aracın iç tasarımında, dev ekranların hakim olduğu bir yapı kullanılacak.

Göz dolduracak serinin fiyatı ve teknik bilgileri sonra açıklanacak. Sadece motor kısmında 2.0 litrelik 245 beygir gücünde EcoBoost motor kullanılacağı yönünde bir sızıntı var ama diğer teknik özellikler için bekleyeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version