Toyota güzel bir hamle ile yeni yıla başladı. Markanın yeni yılda satışa sunacağı serilerden biri olan 2022 Toyota Hilux GR Sport modeli tanıtıldı. Standart model üzerinde yapılan geliştirmelerle beraber sunulan yeni seri, göz dolduracak araçlardan biri diyebiliriz.

Peki ailenin yeni üyesinde neler değişti? Tasarım noktasında ne kadar daha iyi bir araçla karşı karşıya kaldık? İşte yeni dev için merak edilen bilgiler.

2022 Toyota Hilux GR Sport Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Yeni aracın tasarımı noktasında farkları yok değil. Özellikle ön kısımda tasarım noktasında bazı farklar olduğunu anlıyoruz. Ön kısımda yer alan ızgaranın şekil açısından biraz daha revize edildiğini görmekteyiz.

Ayrıca ön kısımda GR logosunun kullanıldığını da eklemek lazım. Daha sert ve daha sportif bir görüntü söz konusu.

Tabii ki ızgara kısmında yapılan bu değişiklik far bölümünde ve sis farları kısmında da revizelerle kendisini gösteriyor.

Revizeler sadece ön kısımla da sınırlı kalmamış. 2022 Toyota Hilux GR Sport serisinde arka ve yan kısımlarda da GR logolarının kullanıldığını görmekteyiz. Ayrıca kasa kısmında tasarımsal olarak bazı değişiklikler de var.

Dış kısım iyileştirmelerinin iç kısımda da yer aldığını görüyoruz. Aracın iç kısmında her noktada GR logosunun kullanılması dikkat çekiyor.

Daha spor pedallar, karbon fiber bölümler, yeni iç aydınlatmalar tasarımı destekleyen kısımlardan.

2022 Toyota Hilux GR Sport Motor Özellikleri ve Diğer Detaylar

Aracın motoru kısmında ise çok büyük bir değişim söz konusu değil. Seride 2.8 litre 4 silindir bir dizel motor kullanılıyor. 204 beygirlik güç değeri olan motorun, 500 Nm tork ürettiğini görüyoruz. 4X4 destekli olacak yeni seri, 6 ileri otomatik vitesle geliyor.

Seride asıl değişen kısım ise süspansiyonlar. Yeni modelde tek borulu yeni amortisörler kullanılmış. Yayları da değiştirilen araç, bu sayede daha hızlı tepkiler veriyor. Sport serisine yakışır bir hava elde edilmiş oluyor.

Tüm bu özellikleriyle yine iddiasını konuşturan serinin fiyatı ise henüz açıklanmadı. Satışlar yakın zamanda başlayacak ama fiyatlar ne zaman açıklanır bilemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version