ÖTV matrah düzenlemesi, limitlerin değişmesine neden oldu. Alt sınırlar yükseltildiği için, araç fiyatlarında da değişim gördük. Her modelde değil ama sınırlı da olsa bazı araçlarda fiyat indirimleri de yaşandı. Düzenlemeden sonra fiyatları düşen araçlardan birisi de 2022 Honda City modeli oldu.

Geçtiğimiz sene ülkemizde satışa çıktığını gördüğümüz araç, belki çok büyük bir indirim almadı ama son dönemde sürekli zamların geldiğini düşünecek olursak, bu indirimin de dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Peki fiyat değişikliği ne seviyede?

2022 Honda City Fiyatı Ne Kadar Düştü?

Araç ülkemizde satışa başladığından beridir 2 ayrı paketle satışları devam ediyor. Her iki paket için de aracın fiyatı 600 bin TL seviyesinin altında kalmıştı. Zaten bundan dolayı da indirimden her iki paket de yararlanıyor.

Dilerseniz önce eski fiyatlara bir bakalım ve sonrasında da indirimi geçerli olduğu yeni fiyatları değerlendirelim.

İndirimden Öncesindeki Fiyatlar

  • 1.5 litre VTEC motor Executive paket – 585.000 TL
  • 1.5 litre VTEC motor Elegance paket – 567.500 TL

İndirimden Sonraki Fiyatlar

  • 1.5 litre VTEC motor Executive paket – 563.500 TL
  • 1.5 litre VTEC motor Elegance paket – 547.000 TL

Görüldüğü gibi indirim 20 bin TL civarlarında. İndirim haberini görmek güzel ama aracın fiyatı ne zamana kadar bu şekilde devam edecek o da önemli. Yeni yılda ya da Aralık ayında gelecek herhangi bir zam, yeniden 2022 Honda City için dilimin değişmesine ve fiyatların yükselmesine neden olabilir. Artık onu da yeni fiyat listeleri açıklandığı zaman göreceğiz.

Özellikle yeni yılla beraber yeni model yılına geçildiği zaman oluşacak fiyat farkını değerlendirmek lazım.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version