Yakın zamanda ülkemizde de satışı başlayan yeni kasa 2022 Honda Civic serisi için bir model daha duyuruldu. 2022 Honda Civic e:HEV adıyla duyurulan yeni model, seriyi elektrikli dönüşüm içerisine dahil ediyor diyebiliriz.

Honda’nın bu konuda yeni adımı olacak olan aracın, Avrupa pazarında da kendisine geniş bir yer bulmasını bekliyoruz. Aracın özelliklerine baktığımız zaman da göreceksiniz ki yeni seride iddialı bir yüz bizi karşılıyor olacak.

2022 Honda Civic e:HEV Özellikleri ve Motor Seçenekleri

Hibrit versiyon için kasa seçeneği hatchback olarak seçilmiş. Sedan modelde de bir hibrit seçeneği düşünülecek mi bu konuda herhangi bir bilgimiz olmadığını belirtelim.

Standart hatchback kasa tasarımında ufak değişikliklerle karşımıza çıkan modelin, asıl değişim tabii ki motor kısmında.

Seride 2.0 litre benzinli motor temeli oluşturuyor. HR-V hibrit modelinden farklı olarak bu motorun biraz daha güçlü olduğunu da söyleyebiliriz. Zira HR-V hibrit motor seçeneğinde 1.5 litrelik bir ana motor vardı.

Bu kez durum değişmiş ve biraz daha performans artmış gibi gözüküyor. Benzinli motorun yanında seride iki adet elektrikli motor bulunduğunu da ekleyelim. 2.0 litrelik benzinli motor ile iki elektrikli motor beraber sunulan güç ise 185 beygir olarak açıklandı.

2022 Honda Civic e:HEV, toplamda 185 beygirlik bir gücü getirirken beraberinde 315 Nm tork değeriyle de karşımıza çıkıyor.

Bu da demek oluyor ki araç hem atik hem de güçlü bir araç olacak. İş güç dışında yakıt tüketimi konusuna geldiği zaman ise yeni Civic, 5 litrenin altında bir yakıt değerine sahip olacak dengi.

Bu da aracın verimlilik konusunun da öne çıkacağını net olarak göstermekte. Teknolojik açıdan da yeni tanıtılan HB serisine çok benzer olacak aracın, fiyatı şimdilik belli değil. Fiyat yakında açıklanacak çünkü araç Avrupa pazarı için Sonbahar aylarında gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version