Yeni Honda Civic için hibrit çözümler duyurulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ailenin yeni hibrit modeli, HB kasa üzerinden duyurulmuştu. Hatchback modeli için hibrit geldiği sırada gözlerimiz sedan modelini aramıştı. Şimdi de 2022 Honda Civic Sedan e:HEV modeli için tanıtım gerçekleştirildi.

Aslında HB modeline göre çok büyük bir fark söz konusu değil ama markanın sedan ailesini de severlerin sayısı bir hayli fazla. Böyle düşünüldüğü zaman önemli bir adım diyebileceğimiz bir adım atılmış oldu.

2022 Honda Civic Sedan e:HEV Özellikleri Nasıl?

Aracın kasası yeni sedan modeliyle aynı kasa. Bu kısımda bir değişikliğe gidilmemiş. Zaten HB modelinde de bu konuda bir değişiklik yapılmamıştı.

Diğer taraftan 2022 Honda Civic Sedan e:HEV modelinde motor değişiyor. Temel sedandan farklı olarak 4 silindir 2.0 litrelik benzinli motor yine merkezde yerleşmiş durumda.

Diğer taraftan 2 adet elektrikli motor da aracı destekleyen diğer motorlar olarak karşımıza çıkıyor.

Toplam güç değeri de HB modeliyle aynı tutulmuş. Yine 184 beygirlik bir motor var ve 315 Nm tork değerini de görüyoruz. Bu da demek oluyor ki teknik açıdan da yeni sedan modelinde çok önemli bir fark ortaya konmadı. HB hibrit modeline paralel olan bir araç geldi.

RS ve EL+ olarak iki versiyon olarak satılacağı da açıklanan yeni aracın, Avrupa pazarına gelip gelmeyeceği ise açıklanmadı. Zira sedan için tanıtım Tayland’da yapıldı.

HB modeli için net olarak Avrupa satışlarının yapılacağı söylenmişti. Ama bu model için aynı durum geçerli olacak mı olmayacak mı bilmiyoruz. Bunu da yakın zamanda öğrenmiş olacağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version