Çin’e özel olarak üretilen araçlar için genelde resmi onaylar sırasında görseller sızıyor. Daha önce birçok aracın görsellerinin bu şekilde sızdığına şahit olduk. Şimdi de 2023 Audi Q6 modeli için benzer bir durum yaşandı ve aracın görselleri sızdı.

Pekin Otomobil Fuarı kapsamında ayrıntıları ortaya çıkacak olan araç için görseller bile ne derece iddialı bir modeli beklediğimizi gösteriyor. Teknik özellikleri için şimdilik beklentilerin üzerine çıkamıyoruz ama aracın tasarım özellikleri için bir değerlendirme yapalım.

2023 Audi Q6 Dev Bir Kasayla Gelecek

Bakıldığı zaman aracın boyutlarının ciddi şekilde geniş olduğunu görüyoruz. Uzunluk değeri 5 metrenin üzerine çıkacak olan seri için söylenen uzunluk değeri 5.099 mm. 2.980 mm gibi bir dingil mesafesinden de söz edilen 2023 Audi Q6, içerde de çok geniş bir yaşam alanı sunmuş olacak.

Ölçüler düşünüldüğü zaman araç farklı bir platformla üretilmiş gibi gelebilir ama modelin yine MQB platformu üzerinden yükseleceği söyleniyor.

Mevcut olan Q7 modelinden bile daha geniş bir kasaya ve yaşam alanına sahip olacağını gördüğümüz serinin, iç tasarımına ilişkin ise şu an için bir bilgi yok. Dediğimiz gibi dış tasarım için görseller sızdı ama hem iç tasarım hem de teknik veriler için henüz tüm bilgiler ortaya çıkmadı.

Teknik özelliklerde sızıntılar üzerinden gidecek olursak 2023 Audi Q6 modelinde, Q7’nin gerisinde bir araç göreceğiz. Turboşarjlı 2.0 litre bir motora sahip olacağı söylenen seri için 231 beygirlik güç bekleniyor. Yine aynı hacimde motorun 265 beygirlik üst bir versiyonu da olacak.

Araç bu motorla gelecek olursa ne kadar performanslı olur merak ediyoruz zira aracın kasası hem ağır hem de geniş. Bu noktada performans değerlerini resmi olarak görmek gerekecek.

Aracın Çin dışına çıkıp çıkmayacağı ise net değil. Şimdilik bilinen aracın Çin’e özel olarak kalacağı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version