Civic sedan modelinin yeni kasası birkaç gün sonra ülkemizde satışa çıkacak. 374 bin TL giriş fiyatıyla satışa çıkacak olan bu model, yeni kasa Civic ailesinin tek modeli değil. Yakın zamanda gelen bir HB modeli ve 2022 Honda Civic Si serisini de gördük.

Ailenin en son üyesi ise Si modeli oldu. Tasarım açısından bir tık daha sert gösterecek detaylarıyla öne çıkan araç için satış fiyatları da ortaya çıkmış durumda. Şimdilik sadece yurt dışı satış fiyatları gözüktü ama sonuçta gözüktü.

2022 Honda Civic Si Fiyatları Nasıl?

Yeni aracın satış fiyatları noktasında ilk dikkat çeken tabii ki giriş modelinin fiyatları. Giriş modelinde aracın Amerika’da 27.300 dolarlık bir fiyatla sunulduğunu göreceğiz.

Bu giriş modelinin fiyatı, araca eklenen donanımlara göre de değişiklik gösterebilecek. Ama maksimum olarak ne seviyeye kadar çıkıyor onu bilemiyoruz. Tercih edilen aksesuarlara göre bile değişiklik gösterecektir.

2022 Honda Civic Si modelinin motor seçeneklerinde zaten bir fark söz konusu olmayacak. Seride kullanılan motor seçeneği belli. Tıpkı ana modelde olduğu gibi 1.5 litre benzinli bir motor kullanılıyor.

202 beygir güce sahip olan bu motorda maksimum tork değerini ise 260 Nm tork olarak görüyoruz. Motor aynıysa ya da benzerse seride asıl değişenin ne olduğu da merak edilmekte.

Burada da şanzıman seçeneği karşımıza çıkıyor. Şanzıman konusunda 6 ileri manuel şanzıman tercih edebiliyorsunuz. Otomatik şanzıman yerine artık araçta manuel şanzımandan yararlanmak mümkün. Bunun da sürüş zevkini arttırması bekleniyor.

Civic modellerinde manuel vites kullanmak isteyen ciddi bir Honda kitlesi var. Böyle baktığımız zaman, Si serisinin de manuel vitesle beraber kendisini gösterebileceğini söyleyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version